Innovatie & Strategie

Apps
EverNote

Evernote belooft geen innovatie maar fixes

Goed voornemen voor 2019 van nieuwe CEO voor bekende notitie-app.

© EverNote
4 januari 2019

Goed voornemen voor 2019 van nieuwe CEO voor bekende notitie-app.

Notitie-app Evernote gaat zich dit jaar richten op achterstallig werk. De recent aangetreden CEO belooft zich niet te focussen op innovatie maar op het fixen van uitstaande gebruikersklachten. Het kwakkelende Evernote heeft nogal een backlog aan functionele problemen; klein en groot, erkent de nieuwe topman.

CEO Ian Small doet een boekje open na zijn eerste twee maanden aan het roer bij Evernote. Hij is daar in oktober aangetreden als vervanger van de man die in 2015 was gekomen om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Sindsdien is de bekende notitie-app echter niet geheel in goede gezondheid geraakt, weet VentureBeat te concluderen. CEO Small geeft nu aan dat veel dingen niet goed werken, waaronder ook basale functionaliteit.

Brakke synchronisatie

"Het zou eerlijk gezegd wat onoprecht van me zijn om onze meest toegewijde gebruikers opgezweept te krijgen over het uitvinden van de toekomst van EverNote terwijl het juist diezelfde mensen zijn die het beste weten dat synchronisatie niet altijd goed werkt. Of dat Evernote op Windows een beetje sleets is, en dat het features ontbeert die wel in de Mac-versie zitten."

Daarnaast zijn er nog diverse bugs en vreemde verschillen tussen verschillende versies van Evernote. Sommige van deze problemen spelen al jaren en zijn dan ook lang geleden al aangekaart door gebruikers, stelt CEO Small. Zijn belofte voor dit jaar is het aanpakken van dit achterstallige werk, om Evernote een meer coherente en consistente gebruikerservaring te laten geven.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.