Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese Commissie bezorgd over Huawei

De Europese Commissie heeft zorgen over Huawei en vergelijkbare Chinese bedrijven. "Ja, we moeten bezorgd zijn over dergelijke bedrijven’’, zei vicevoorzitter Andrus Ansip vrijdag over de risico’s voor de Europese technologische industrie.
Andrus Ansip
© CC0- Wikimedia Commons
CC0- Wikimedia Commons

Ansip had het onder meer over chips in apparaten om geheime informatie te krijgen. Het is geen goed teken als bedrijven zich inlaten met geheime diensten, aldus de Est, die erkende niet precies te weten hoe het zit met een in Canada opgepakte topvrouw van Huawei.

Huawei liet in een reactie weten "verbaasd en teleurgesteld'' te zijn over de uitspraken van de EU-commissaris voor de digitale markt. "We verwerpen categorisch elke bewering dat we een bedreiging voor de veiligheid zouden kunnen vormen’’, stelt het bedrijf in een verklaring. De maker van onder meer netwerkapparatuur en mobiele telefoons zegt open te staan voor een gesprek met Ansip om de "misverstanden’’ uit de weg te ruimen en de ,"langdurige samenwerking'' met de Europese Commissie voort te zetten.

Huawei is nooit door welke overheid dan ook gevraagd achterdeurtjes in apparaten te bouwen of netwerken te verstoren, en we zouden dergelijk gedrag van ons personeel ook niet tolereren, schrijft het techbedrijf. "Cyberveiligheid is altijd onze topprioriteit geweest. We zijn deel van de oplossing, niet het probleem.''

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in