Beheer

Infrastructuur
Brian Krzanich

Echte oplossing Spectre en Meltdown in zicht

Intel belooft voor het einde van het jaar nieuwe processoren die geen last meer hebben van de Spectre en Meltdown-bugs

Brian Krzanich © Intel
26 januari 2018

Intel belooft voor het einde van het jaar nieuwe processoren die geen last meer hebben van de Spectre en Meltdown-bugs

Intel CEO Brian Krzanich kondigde de beschikbaarheid van de Spectre en Meltdownvrije processoren aan tijdens een conference call met analisten naar aanleiding van de jaarcijfers.

Krzanich benadrukte dat beveiliging een topprioriteit is voor Intel. Daarom zijn er voor de korte termijn oplossingen in de maakt die de kwetsbaarheden afdekken. Maar tegelijk is het werk in gang gezet om ook in  hardware aanpassingen te maken zodat de kern van het probleem kan worden weggenomen. De eerste producten met deze hardware-aanpassingen komen later dit jaar beschikbaar, zei Krzanich.

De Intel-topman nam gelijk aan het begin van de conferencecall de gelegenheid om aandacht te besteden aan de beveiligingsproblematiek. Hij benadrukte dat er hard aan wordt gewerkt samen met klanten en partners. "Hoewel we voortgang maken, ben ik me bewust dat we meer moeten doen. We hebben ons zelf opgelegd transparant te zijn naar onze klanten en aandeelhouders en hen op de hoogte te houden van onze vorderingen en acties."

Beleid moet voortdurend aangepast

Hij zei verder dat Intel een website heeft ingericht om die informatie te verschaffen. Maar waarschuwt Krzanich, de omstandigheden zijn zeer dynamisch en vergen voortdurend aanpassing van het beleid. "Gebeurtenissen als deze versterken onze missie om de veiligste producten in de wereld te maken."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.