Overslaan en naar de inhoud gaan

Devoteam organiseert AI-wedstrijd voor IT-studenten

Devoteam organiseert voor de vierde keer de Europese studentengame Devogame voor hogeschool- en universiteitsstudenten. De winnaars winnen een zevendaagse reis naar Singapore en tickets voor de FossAsia Summit in maart 2020.
wedstrijd
© Pixabay CC0
Pixabay CC0

Het consultancybedrijf in digitale transformatie vraagt studenten om een AI-oplossing te bedenken voor transport en trekt daarvoor een geheel fictieve casus uit de kast die zich afspeelt in 2022. Op de website van de Devogame wordt een Armageddon-achtige setting geschetst: Bij een massaal treinongeluk komen meer dan 10.000 mensen om… Wat blijkt? Onze transportsystemen vallen uit elkaar doordat er te veel voertuigen en gebruikers zijn. Dit vertraagt de economie, ​​wat miljarden kost aan verloren productiviteit.

De online game

Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Ook het gezondheidssysteem wordt bedreigd omdat organen niet op tijd kunnen worden geleverd en vrouwen door enorme fileproblemen langs de weg moeten bevallen..  Last but not least: Het klimaatprobleem is bijna onoplosbaar geworden...Devoteam werkt toe naar een AI-oplossing. Maar om het te implementeren, hebben ze hulp nodig. Die van studenten dus... Dit eerste deel, de online game, kunnen studenten individueel spelen. Devogame staat tot 17 november open voor de individuele deelnemers.

Wanneer zij de halve finale halen, moeten zij een team vormen met een of twee medestudenten. De halve finale vindt vervolgens plaats op 28 november op kantoor bij Devoteam Nederland in Amsterdam. Deelnemers die de halve finale halen, moeten daar een geheime missie voltooien. Per deelnemend land wordt één team winnaar van de lokale halve finale. In december van dit jaar mogen deze teams hun oplossing in TEDx-stijl presenteren in Parijs, op het hoofdkantoor van Devoteam, waar de finale plaatsvindt. De winnaar wordt op 20 december bekendgemaakt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in