Overslaan en naar de inhoud gaan

Devoteam organiseert Europese wedstrijd voor IT-studenten

Devoteam organiseert de derde editie van Devogame, een Europese wedstrijd waar ook IT-studenten uit Nederland aan mee kunnen doen. De winnaar wint een acher-de-schermen reis naar het CES in Las Vegas. Vorig jaar ging een groep Nederlandse studenten van de Haagse Hogeschool er met de winst vandoor.
studenten
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Een team bestaan uit twee tot vijf studenten van Europese hogescholen en universiteiten die met elkaar de strijd aangaan. De wedstrijd is voor Devoteam een kans om innovatief nieuw talent te herkennen en te stimuleren. Het bedrijf wil eind dit jaar in totaal 2000 nieuwe werknemers in Europa hebben geworven en is van plan ook in de loop van 2019 veel jonge, pas afgestudeerden aan te nemen. Het gaat hoofdzakelijk om IT- en AI-banen. Devoteam is aanwezig in 18 landen in Europa en het Midden-Oosten en telt zo’n 6500 medewerkers, waarvan 360 in Nederland.

"Devogame is een kans voor studenten om aan innovatieve technische oplossingen te werken, maar het biedt ook een mogelijkheid om meer te weten te komen over wat een carrière in IT inhoudt", aldus Bert Schaap, CEO van Devoteam Nederland. "Naarmate Devoteam blijft groeien, zien we een sterkere behoefte om niet alleen studenten met technische vaardigheden zoals ingenieurs te bereiken, maar ook niet-traditionele studenten die mogelijk hun eigen IT-vaardigheden willen versterken of geïntrigeerd zijn door ontwikkelingen in de industrie, zoals kunstmatige intelligentie"

Snel inschrijven

Studenten kunnen zich nog tot 22 oktober inschrijven met een team. Op de inschrijvingssite is ook een lanceringsvideo te bekijken. Eenmaal geregistreerd krijgen studenten toegang tot het virtuele spel Phantom Mission, waarin ze oplossingen moeten bedenken voor een reeks problemen en puzzels moeten oplossen.

Per land worden twee finalistenteams geselecteerd om in december hun werk in een TEDx-format te presenteren op het hoofdkantoor van Devoteam in Parijs. Het winnende team wordt in januari 2019 beloond met een achter-de-schermenreis naar de CES elektronica show in Las Vegas. Tot de juryleden behoren Stanislas de Bentzmann, voorzitter en medeoprichter van Devoteam, en Anthony Priestman, EMEA Business Development Manager Cloud bij Red Hat.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in