Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Microsoft Visual Studio

Developers krijgen AI-hulp van Visual Studio

Developers voor Android, iOS, Windows, web en cloud krijgen AI-hulp van Microsoft.

© Microsoft
3 april 2019

Developers voor Android, iOS, Windows, web en cloud krijgen AI-hulp van Microsoft.

De 2019-versie van Visual Studio is nu beschikbaar en geeft gebruikers op Windows en macOS AI-assistentie voor het ontwikkelen van code. Naast de AI-hulp in Microsofts reguliere uitvoering van zijn ontwikkelpakket brengt het bedrijf ook een tool die real-time collaboration voor software-ontwikkeling mogelijk maakt.

Visual Studio Live Share is een tool die gelijktijdige samenwerking aan software-ontwikkeling mogelijk maakt. Het is onderdeel van Visual Studio 2019, wat nu te downloaden is. De AI-functionaliteit in die IDE (geïntegreerde ontwikkelomgeving) van Microsoft heet IntelliCode en geeft developers intelligente suggesties voor hun code, wat tot een hogere kwaliteit moet leiden. Microsoft claimt dat dit ook tot hogere productiviteit voor developers leidt.

Android, iOS, Linux, cloud

Het ontwikkelpakket is bedoeld voor het maken van apps en systemen op verschillende platformen. De maker van Visual Studio en Windows noemt Google's veelgebruikte Android als eerste in de rij van ondersteunde doelplatformen waarvoor developers met Visual Studio code kunnen ontwikkelen. Daarna worden Apple's iOS, het eigen Windows, het web en cloudomgevingen genoemd.

Beide nieuwe elementen voor Visual Studio zijn in mei vorig jaar geshowd op Microsofts ontwikkelaarsconferentie Build 2018. In december is een publieke preview uitgebracht en nu volgt de algemene beschikbaarheid van de definitieve release. Naast de reguliere uitvoering van zijn IDE, beschikbaar in drie varianten: Community, Professional en Enterprise, biedt Microsoft ook zijn gratis editor Visual Studio Code. Laatstgenoemde is meer basaal en draait op Windows, macOS en Linux.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.