Overslaan en naar de inhoud gaan

Visual Studio gebruikt GitHub-AI voor betere code-analyse

Microsoft werkt aan verbetering en verbreding van zijn ontwikkelsoftware Visual Studio. Het doel is niet alleen om het werk van developers te vergemakkelijken, en om code te verbeteren, maar ook om meer developers te bereiken. Daarvoor breidt Microsoft het bereik van code-analyse op GitHub uit, om naast openbare repositories ook private code gehost op GitHub op hoog niveau te analyseren. Verder vergroot de softwareleverancier zijn support voor programmeertalen.
github
© GitHub
GitHub

Microsoft heeft nu net een publieke preview vrijgegeven van de aankomende nieuwe 2019-versie van Visual Studio. De download is beschikbaar voor Windows en voor macOS. Deze proefversie valt te installeren en gebruiken naast de huidige versie, die immers al in gebruik kan zijn voor lopende projecten. De geïntegreerde ontwikkelomgeving gaat developers betere adviezen voor hun code geven, dankzij uitbreiding voor het ingebouwde IntelliCode.

Meer webtalen

De kunstmatige intelligentie (AI) achter die code-analysefunctionaliteit van Visual Studio gebruikt nu al de openbare repositories van developerssite GitHub, die Microsoft recent heeft overgenomen. Deze set aan trainingsdata wordt straks vergroot doordat GitHub-eigenaar Microsoft ook analyse van private repositories mogelijk maakt. Developers krijgen via IntelliSense-onderdeel IntelliCode dan meer advies voor het verbeteren van hun eigen code. De leverancier spreekt van 'one-click code cleanup' en zal meer details geven in een volgende blogpost later deze week, blogt Microsoft-topman John Montgomery.

Verder krijgt Visual Studio 2019 voor deze AI-aangedreven code-analyse support voor C++ en XAML. IntelliCode werkt in Visual Studio nu alleen met code geschreven in C#. Ondertussen ondersteunt Microsofts ontwikkelsoftware Visual Studio Code, wat is gericht op web- en clouddevelopment, programmeertaal Python. De gratis Code-variant van het Visual Studio-pakket wordt in de nieuwe versie uitgebreid met support JavaScript, TypeScript en Java, meldt Ars Technica. Deze ontwikkelsoftware van Microsoft is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS.

Microsoft belicht de vernieuwingen in Visual Studio 2019:

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in