Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Dell.

Dell investeert 1 miljard in IoT

Dell gaat meer investeren in edge en core-technologie.

© Dell.
10 oktober 2017

Dell gaat meer investeren in edge en core-technologie.

Dell Technologies investeert de komende drie jaar ruim 1 miljard dollar in een nieuwe Internet of Things(IoT)-strategie. Dat meldde het bedrijf op haar IoT-conferentie in New York.

Het geld gaat onder andere naar nieuwe IoT-producten, onderzoekscentra en partnerprogramma’s. Volgens Dell is er in het IoT-tijdperk, waar ieder apparaat slim wordt, steeds real-time verwerking van informatie nodig. De IoT-toepassingen van Dell heten IQT - een samentrekking van IoT en Q van intelligentie. Het bedrijf levert dus een combinatie van kunstmatige intelligentie en IoT.

Daarnaast ziet Dell dat bedrijven behoefte hebben aan een samenwerking met één partij voor de implementatie van IoT-technologie - dat biedt Dell aan. Hier zit wel een tegenstrijdigheid in, want Dell is ook lid van EdgeX Foundry en dat draait juist om open source. 

Nieuwe projecten

Dell gaat meer investeren in edge en core-technologie. Bij die investeringen horen onder andere software voor de inname en querying van datastromen van IoT-gateways in real-time (Project Nautilus), een hyper convergend platform van IoT-oplossingen met eenvoudiger beheer (Project Fire), Project Iris, een project dat de mogelijkheden van security analytics uitbreidt en snellere processorversnellers.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.