Overslaan en naar de inhoud gaan

Debian debuteert op Windows

Microsoft voegt een volgende Linux-variant toe aan zijn aanbod voor Windows in zijn app store. De bekende distributie Debian valt nu te draaien op het Windows Subsystem for Linux (WSL).
Debian in WSL
© Microsoft
Microsoft

Debian, dat voluit Debian GNU/Linux heet, is per direct te vinden in de online-store van de Windows-maker. Daar is het open source besturingssysteem te downloaden, meldt program manager Tara Raj van Microsoft. Het gaat om de volledige commandline-omgeving van de huidige stabiele release van deze Linux-distributie (versie 9, codenaam Stretch).

Eerst WSL activeren

Voor het draaien van Debian of andere Linux-distributies (distro’s) in Windows 10 moeten gebruikers eerst het Windows Subsystem voor Linux (WSL) installeren. Die ondergrond is sinds de Fall Creators Update aanwezig in het bedrijfseigen pc-besturingssysteem dat dominant is op de desktop.

Microsoft heeft vorig jaar al aangekondigd dat het meer Linux-omgevingen naar Windows 10 zou brengen. Eergister is de gespecialiseerde security-distro Kali officieel opgenomen in de Microsoft Store. Deze Linux-variant speciaal voor penetratietesting is twee weken terug als preview stilletjes uitgebracht voor Windows 10.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in