Development

Software-ontwikkeling
Debian op WSL

Debian debuteert op Windows

In rap tempo duikt weer een Linux-distributie op in de Windows Store.

© Microsoft
7 maart 2018

In rap tempo duikt weer een Linux-distributie op in de Windows Store.

Microsoft voegt een volgende Linux-variant toe aan zijn aanbod voor Windows in zijn app store. De bekende distributie Debian valt nu te draaien op het Windows Subsystem for Linux (WSL).

Debian, dat voluit Debian GNU/Linux heet, is per direct te vinden in de online-store van de Windows-maker. Daar is het open source besturingssysteem te downloaden, meldt program manager Tara Raj van Microsoft. Het gaat om de volledige commandline-omgeving van de huidige stabiele release van deze Linux-distributie (versie 9, codenaam Stretch).

Eerst WSL activeren

Voor het draaien van Debian of andere Linux-distributies (distro’s) in Windows 10 moeten gebruikers eerst het Windows Subsystem voor Linux (WSL) installeren. Die ondergrond is sinds de Fall Creators Update aanwezig in het bedrijfseigen pc-besturingssysteem dat dominant is op de desktop.

Microsoft heeft vorig jaar al aangekondigd dat het meer Linux-omgevingen naar Windows 10 zou brengen. Eergister is de gespecialiseerde security-distro Kali officieel opgenomen in de Microsoft Store. Deze Linux-variant speciaal voor penetratietesting is twee weken terug als preview stilletjes uitgebracht voor Windows 10.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.