Development

Infrastructuur
Kali Linux Windows Store

Kali Linux te krijgen via Microsoft Store

De Kali Linux distro die veel wordt gebruikt voor penetratietesten, is nu ook in Windows 10 te gebruiken

© CC0
6 maart 2018

De Kali Linux distro die veel wordt gebruikt voor penetratietesten, is nu ook in Windows 10 te gebruiken

Gisteren heeft Microsoft met Kali weer een nieuwe populaire Linux-distributie toegevoegd aan de Windows Store.

Het gebruik van Linux-distributies als SUSE, open SUSE en Ubuntu op Windows 10 via het Linux subsystem on Windows (WSL) was al enige tijd mogelijk. Microsoft had al eerder aangekondigd meer Linux-distributies toe te zullen voegen in de loop van de tijd.

Hoewel Kali Linux niet zo algemeen bekend is als SUSE en Ubuntu, is het pakket zeer bekend onder de IT-beveiligers. Kali is erg geschikt voor het organiseren en uitvoeren van penetratietesten. De tools voor penetratietesten worden overigens in de Windows-versie niet meegeleverd. Het is een kale installatie waar de gebruiker zelf de gewenste softwaregereedschappen op moet installeren.

Eerst WSL activeren

Om de Linux distro's te kunnen gebruiken moet wel eerst WSL worden geactiveerd. Dat kan door in de 'Eigenschappen'-sectie van het hoofdmenu de box Windows Subsystem for Linux aan te vinken.

In een toelichting geeft Microsoft Program manager Windows Tara Raj veel credits aan het Kali Linux team dat het meeste werk heeft verricht aan het creëren van het aangepaste pakket voor WSL.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.