Overslaan en naar de inhoud gaan

De 'R' in iPhone XR staat voor...

De 'R' in iPhone XR staat voor ... niks. Net als de S die Apple al jarenlang om het jaar gebruikt voor de upgrade van de iPhone van het voorgaande jaar. Of staat die S wel ergens voor, en de R ook? Dit is de verklaring.
iPhones sept 2018
© Apple
Apple

Phil Schiller - bij Apple verantwoordelijk voor marketing wereldwijd - zegt in een interview met Engadget dat de 'R' in de naamgeving van de iPhone XR geen officiële betekenis heeft. De 'X' wel die staat voor de Romeinse 10. Schiller zegt in het interview zelf wel een associatie te hebben met de letters. Hij houdt van auto's en in de auto-industrie zijn de letters R en S veelgebruikt voor de aanduiding van de speciale modellen.

De verklaringen van de letteraanduidingen veranderen echter nog wel eens bij Apple. Toen het bedrijf in 2009 de iPhone 3GS voor het eerst aankondigde verklaarde Schiller destijds dat de 'S' was toegevoegd om aan te geven dat het een snellere (speed) versie van de iPhone 3G die het jaar daarvoor was uitgekomen.

Speed of Siri

Twee jaar later volgde de iPhone 4GS, maar CEO Tim Cook verklaarde toe in een interview dat de 'S' staat voor 'Siri'. Het was de eerste versie van de smartphone waar de slimme digitale assistent aan was toegevoegd. Maar weer later bij de introductie van de iPhone 5S en iPhone 5C zei het bedrijf dat de letters niets betekenden. Velen speculeerden dat de 'C' stond voor 'cheap'. Bij de introductie van de iPhone SE zei Schiller dat de letters stonden voor 'Special Edition'.

Maar volgens Schiller hebben de 'S' en de 'R' nu bij de iPhone XS en XR weer helemaal voor niks. Het is maar dat u het weet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in