Overslaan en naar de inhoud gaan

De grootste 10 zeperds van het jaar

Er gebeurde heel wat in 2014 en het is moeilijk om de grootste flops van een heel jaar te verzamelen. Want wat is hier 'grootste'? Over de omvang ma dat mogelijk worden getwist, dat het om echte flops gaat is wel duidelijk.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Amazon ging smartphones maken

Het moest een eclatant succes worden, de Fire smartphone van Amazon. Maar aan het eind van het derde kwartaal bleek al, dat er grote onverkochte voorraden in de magazijnen lagen. Het kostte de firma 170 miljoen dollar.

Google ging een drijvende showroom bouwen

Veel ophef medio dit jaar over een geheime boot van Google. Eigenlijk moet het 'boten' zijn, want zowel aan de oost- als de westkust lag een met veel geheimzinnigheid omgeven schip. Inmiddels zijn de boten weer weg, onbekend is hoeveel dit heeft gekost.

Apple ziet zichzelf gehacked worden

Veel beroemdheden hadden hun foto's, veelal gemaakt met de iPhone, opgeslagen in de iCloud van Apple. Waaruit ze in de loop van het jaar verdwenen om weer op te duiken op ongewenste plaatsen. Met veel imagoschade voor Apple tot gevolg.

Home Depot: gegevens van miljoenen op straat

Door een geslaagde hack zag winkelketen The Home Depot de gegevens van 56 miljoen klanten op straat belanden. Hackers hadden zich meester gemaakt van de credit card gegevens. Het wordt al de grootste kredietkaartenkraak uit de geschiedenis genoemd.

Apple: bendgate

Het bleek, dat de nieuw geïntroduceerde iPhone 6 te dun en te zwak was. Als mensen het apparaatje in hun broekzak stopten en vervolgens ergens gingen zitten, liepen ze de kans dat de handel compleet verboog.

De smartwatch komt er aan

Dat was de kreet aan het begin van 2014. En het is ook de kreet voor het begin van 2015, want van de beloften is dit jaar niet veel terecht gekomen.

Microsoft gooit Kinect het raam uit

Het leek zo mooi, een spelcomputer met een sensor die de bewegingen van de speler zou kunnen meten. Helaas, de Kinect, want daar gaat het om, was te duur. Mensen kochten geen spelcomputer die duurder was dan 400 dollar, dus nam Microsoft afscheid van zijn bewegingssensor, zodat de XBox One weer wat beter verkocht werd.

Uber, het begon zo mooi

De taxi-app van Uber werd gelanceerd en alom sprak men waardering uit over het initiatief. Voor een klein bedrag meerijden met een ander, allemaal gestuurd door een handige app. Helaas begon dit sprookje ook barsten te vertonen, Uber zag concurrenten komen en probeerde die uit alle macht te dwarsbomen. Ook werd het bedrijf zelf gedwarsboomd, door ingrijpen van diverse overheden.

De Tizen smartphone

Naast de grootmachten Andoid en iOS zou er best ruimte zijn voor een nieuw besturingsyssteem: Tizen van Intel. Samsung zag er wel brood in, en besloot een serie OEM-telefoons te maken. Of dat ooit verder is gekomen dan een prototype is onbekend. Feit is wel, dat Tizen de markt niet gehaald heeft.

Facebook krijgt op zijn donder

Het sociale netwerk heeft een experiment uitgehaald met gebruikers, zonder die gebruikers daarvan op de hoogte te stellen, overigens. Via slinkse technieken - onder andere valse reacties op berichten - werd geprobeerd de emotie van de abonnees te beïnvloeden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in