Beheer

Security

De 10 vetste banen in IT-beveiliging

10 juni 2015
IT-beveiliging staat hoog op de agenda bij vrijwel iedere organisatie. Geen wonder dat IT-beveiligingsspecialisten in trek zijn en hun salaris ook. De 10 bestbetalende banen op een rij.

De aanvallen op de bescherming van data nemen toe en de aanvalsstrategieën zijn steeds geraffineerder. De echte talenten in IT-beveiliging zijn echter schaars. Dat is een ideale omstandigheid om een sollicitatie- of salarisgesprek in te gaan. Hoewel veel wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuw talent, lijkt de baanzekerheid in deze hoek van de IT-arbeidsmarkt voorlopig prima. Computerworld maakte voor de Amerikaanse markt een ranglijst van de bestbetalende IT-beveiligingsbanen.

10. Application security manager verdient gemiddeld 165.000 dollar
Moet er voor zorgen dat elke applicatie die geproduceerd of gebruikt wordt door een organisatie, voldoet aan de minimum standaarden voor beveiliging en privacybescherming. Rapporteert vaak aan de director of security

9. Cybersecurity engineer verdient gemiddeld 170.000 dollar
Deze specialist heeft veel ervaring met het uitvoeren van penetratietests en de inzet van ander gereedschap en procedures om de veiligheid te testen en te verbeteren, waarbij de aandacht zich richt op zowel bedreigingen van buiten als binnen de organisatie.

8. Lead security engineer verdient gemiddeld 174.375 dollar
Is te vinden in een groot aantal taakgebieden variërend van de beveiliging van de kern-IT-omgeving van organisaties, tot telefonie- en videoconferencingsystemen. De taak bestaat uit code-review, het nagaan van veiligheidsprocedures en -beleid en dit tussen de oren krijgen bij het personeel.

7. Cyber security lead verdient gemiddeld 175.000 dollar
Evalueert samen met analisten en andere beveiligingsstaf de potentiële kwetsbaarheden en is verantwoordelijk voor het detecteren van actuele inbraken en de rapportage daarvan aan het management

6. Director of security verdient gemiddeld 178.333 dollar
De verantwoordelijkheden van deze functionaris lopen nogal uiteen in verschillende organisaties. Zijn aandacht ligt op het minimaliseren van de risico's en zorgen dat de interne teams zich houden aan de voorgeschreven procedures. Soft skills zijn belangrijk omdat het succes afhankelijk is van een vruchtbare interactie met personeel, leveranciers en partners.

5. Chief information security officer verdient gemiddeld 192.500 dollar
De taken zijn vergelijkbaar met die van de Chief Security Officer maar richten zich meer op de bescherming van de data en het intellectueel eigendom van een organisatie. De CISO is verantwoordelijk voor het implementeren van best practices en het opstellen van beleid ten aanzien van onder meer data-inbraken.

4. Security consultant verdient gemiddeld 198.909 dollar
Werkt samen met klanten aan het ontwikkelen van cybersecurity-strategieën en om deze te implementeren in de gehele organisatie. Kennis van best-practices en gangbare procedures is een vereiste, naast uitstekende communicatieve vaardigheden, onderhandelingstalent en projectmanagementervaring. Ook kan deze adviseur niet zonder een goed overzicht van de in de markt aanwezige oplossingen, dienstverleners en leveranciers

3. Global information security director verdient gemiddeld 200.000 dollar
De rol van deze directeur ligt in het actueel houden en uitvoeren van de projecten op het gebied van informatiebeveiliging en de coördinatie van de acties die genomen moeten worden nadat een data-inbraak is geconstateerd. Doorgaans heeft deze directeur een academische graad in computer science en heeft hij deze aangevuld met veel certificaten op het gebied van de laatste beveiligingsmethodieken en industriespecifieke regels.

2. Chief security officer  verdient gemiddeld 225.000 dollar
De Chief security officer maakt de organisatie klaar voor het verweer tegen actuele en te verwachten dreigingen. Als lid van de hoofddirectie is deze CSO eindverantwoordelijk voor de totstandkoming en uitvoering van het beveiligingsbeleid. Bovendien hoort het meten van de effectiviteit daarvan tot zijn taken. De CSO heeft diverse certificaten die een aanvulling vormen op zijn academische graad in computer science of een andere relevante studierichting.

1. Lead software security engineer verdient gemiddeld 233.333 dollar

Het best betaalt een baan als lead software security engineer, een manusje van alles met taken als het opstellen en uitvoeren van trainingsprogramma's voor werknemers op het gebied van IT-beveiliging tot het ontwikkelen van aan beveiliging gerelateerde onderdelen van IT-toepassingen. Deze generalist onder de specialisten heeft minimaal een academische graad in computer science of een vergelijkbare studierichting, met daarbij certificaten op alle relevante beveiligingsaspecten van IT. Daarnaast kan de lead software security engineer uitstekende soft skills inzettten bij samenwerking en communicatie binnen de organisatie.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.