Beheer

Software-ontwikkeling
Windows Defender broken

Crashende Windows Defender heel snel gefixed door Microsoft

Binnen twee dagen past Microsoft een bug in eigen antivirusprogramma aan.

© AG Connect
20 april 2020

Binnen twee dagen past Microsoft een bug in eigen antivirusprogramma aan.

Vorige week kampte het veelgebruikte antivirusprogramma Windows Defender met een vervelende bug. Wanneer tijdens een volledige scan de software tegen een bestandsnaam met een dubbele punt aanliep (dus bijvoorbeeld 'plaatje..jpg') crashte het programma.

Het probleem deed zich alleen voor wanneer een volledige scan werd uitgevoerd. Bij een quick scan zorgde de dubbele punt niet voor problemen. Windows Defender wordt naar schatting op zo'n half miljard pc's gebruikt ofwel de helft van alle Windows 10-pc's, volgens ZDNet. Het programma wordt standaard meegeleverd met het besturingsprogramma.

Vorige week kwamen opeens meldingen op diverse fora en op de community-pagina van Windows. Vrijdagavond kwam Microsoft al met een fix die automatisch wordt verspreid onder gebruikers. Microsoft maakt voor het updaten van Windows Defender al langer geen gebruik van de reguliere Patch Tuesday. Wie alsnog problemen ervaart, kan in het programma via 'controleer op updates' de laatste versie zelf binnenhalen. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.