Overslaan en naar de inhoud gaan

CPU-belastende Windows-bug deels erkend door Microsoft

Microsoft erkent op Twitter dat het bekend is met meldingen van gebruikers dat hun computers flink belast worden na installatie van een update voor Windows 10. In het informatiebulletin over die update staat echter nog altijd dat Microsoft zich niet bewust is van enige problemen met deze update. Ondertussen lijkt het erop dat een geclaimde fix in de omstreden update niet werkt.
processorbelasting
© Microsoft
Microsoft

De Windows-ontwikkelaars van Microsoft onderzoeken nu de kwestie die ervoor zorgt dat gebruikers last hebben van hoge processorbelasting na het installeren van een optionele update voor Windows 10. Het gaat om KB4512941 die vrijdag is uitgebracht, vlak voordat Amerikanen een lang weekend vrij hadden door Labor Day. In de tweet waarin Microsoft het probleem erkent, geeft het aan dat gebruikersmeldingen de link leggen met "SeachUI.EXE" (wat SearchUI.EXE zou moeten zijn).

Fix in aantocht

Daarbij zegt Microsoft ook een fix toe voor deze bug die gerelateerd is aan Microsofts virtuele assistent Cortana en internetzoekmachine Bing. Het is nog niet bekend wanneer deze oplossing valt te verwachten. "We komen met een update in een aankomende release", stelt het WindowsUpdate-team in de tweet. Ondertussen is het informatiedocument over de kennelijk buggy update nog altijd niet bijgewerkt.

"Microsoft is zich momenteel niet bewust van enige problemen met deze update", aldus de webpagina met informatie over de optionele update KB4512941 voor Windows 10. De op 30 augustus gepubliceerde, en op 3 september nog bijgewerkte, webpagina vermeldt wat de update zoal fixt. Daaronder een reeks bugs die installatie van deze update aantrekkelijk maakt voor veel gebruikers. Ondertussen meldt een enkele gebruiker dat een maanden oud probleem nog altijd speelt, ondanks de claim dat KB4512941 dit oplost.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in