Beheer

Windows 10
CPU-belasting

CPU-belastende Windows-bug deels erkend door Microsoft

Microsoft weet wel/niet van verhoogd CPU-gebruik door update Windows 10.

© Microsoft
4 september 2019

Microsoft weet wel/niet van verhoogd CPU-gebruik door update Windows 10.

Microsoft erkent op Twitter dat het bekend is met meldingen van gebruikers dat hun computers flink belast worden na installatie van een update voor Windows 10. In het informatiebulletin over die update staat echter nog altijd dat Microsoft zich niet bewust is van enige problemen met deze update. Ondertussen lijkt het erop dat een geclaimde fix in de omstreden update niet werkt.

De Windows-ontwikkelaars van Microsoft onderzoeken nu de kwestie die ervoor zorgt dat gebruikers last hebben van hoge processorbelasting na het installeren van een optionele update voor Windows 10. Het gaat om KB4512941 die vrijdag is uitgebracht, vlak voordat Amerikanen een lang weekend vrij hadden door Labor Day. In de tweet waarin Microsoft het probleem erkent, geeft het aan dat gebruikersmeldingen de link leggen met "SeachUI.EXE" (wat SearchUI.EXE zou moeten zijn).

Fix in aantocht

Daarbij zegt Microsoft ook een fix toe voor deze bug die gerelateerd is aan Microsofts virtuele assistent Cortana en internetzoekmachine Bing. Het is nog niet bekend wanneer deze oplossing valt te verwachten. "We komen met een update in een aankomende release", stelt het WindowsUpdate-team in de tweet. Ondertussen is het informatiedocument over de kennelijk buggy update nog altijd niet bijgewerkt.

"Microsoft is zich momenteel niet bewust van enige problemen met deze update", aldus de webpagina met informatie over de optionele update KB4512941 voor Windows 10. De op 30 augustus gepubliceerde, en op 3 september nog bijgewerkte, webpagina vermeldt wat de update zoal fixt. Daaronder een reeks bugs die installatie van deze update aantrekkelijk maakt voor veel gebruikers. Ondertussen meldt een enkele gebruiker dat een maanden oud probleem nog altijd speelt, ondanks de claim dat KB4512941 dit oplost.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.