Management

Carriere
geld

'CIO’s krijgen in 2022 nog meer IT-budget'

Bijna driekwart ziet uitgaven in 2022 toenemen.

© Shutterstock
27 januari 2022

Bijna driekwart ziet uitgaven in 2022 toenemen.

CIO’s gaan  in 2022 nog meer geld uitgeven aan IT dan in de afgelopen ‘coronajaren’. Dat meldt Colt Technology Services, dat de jaarlijkse CIO Agility Index gepubliceerd heeft. Bijna driekwart van de CIO’s stelt dat de uitgaven in 2022 toenemen.

Aan het onderzoek werkten 250 CIO’s mee van bedrijven met meer dan 5.000 werknemers. Zo’n 43 denkt dat de IT-uitgaven met meer dan 10% gaan stijgen. Slechts een minderheid, 11%, voorziet juist een daling van de IT-uitgaven in 2022. Volgens COLT laten de groeiende budgetten zien dat bedrijven veel vertrouwen hebben in het werk dat CIO’s en IT-afdelingen uitvoeren.

De twee technologieën die het meeste worden overwogen door de 250 CIO’s zijn op dit moment Application Programming Interfaces (API) (91%) en AI (90%). Zelfrijdende auto’s staan onderaan de lijst met 70%. De onderzoekers valt op dat de moderne CIO in zijn eigen ogen erg wendbaar is, ambitieus is en voorop loopt. “De meeste CIO's zeggen dat ze wendbaarder zijn dan de CIO’s van hun concurrenten, dit is een optimistische en zelfverzekerde groep beslissers”, schrijven de onderzoekers. 

Ambities

In het onderzoek worden verder de opvattingen en ambities van de CIO’s samengevat aangaande onder meer de snelheid van implementatie van technologie en de rol van een CIO. Daaruit wordt helder dat de klantgerichtheid, het aanpassingsvermogen van ecosystemen en duurzame technologie een rol spelen voor de komende jaren.

CIO’s geven bovendien volgens het onderzoek aan nog meer de grenzen te willen verleggen aangaande dienstverlening. Dat willen ze bereiken met betere klantgerichtheid, duurzame technologie en een goed moreel onder de werknemers.  

Het volledige onderzoek is hier in te zien.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.