Development

Software-ontwikkeling
Microsoft Edge

Chromium-gebaseerde Edge-browser verschijnt in januari

Microsoft geeft Edge nieuwe mogelijkheden voor IT-pro's. 

© Microsoft
5 november 2019

Microsoft geeft Edge nieuwe mogelijkheden voor IT-pro's. 

Microsoft wil zijn nieuwe Edge-browser voor Windows en macOS op 15 januari algemeen beschikbaar maken in negentig talen. De browser is gebaseerd op Chromium, dezelfde web engine waar Google Chrome op draait. De browser kan al gedownload worden als bèta. 

Microsoft's browser Edge had ooit een eigen engine, maar die versie kon niet voldoende concurreren met bijvoorbeeld Chrome. Microsoft besloot die engine dan ook te laten varen en over te stappen op Chromium. 

Het bedrijf is dit jaar hard aan het werk geweest om de browser klaar te maken voor lancering. In april verscheen al een eerste testversie van het nieuwe Edge in het reguliere Insider-testprogramma. In juli kwam ook een versie voor IT-professionals. Maar nu is de browser pas echt op een punt dat deze bijna klaar is voor lancering, aldus het bedrijf op zijn website.

Microsoft heeft voor nu een nieuwe versie van de browser beschikbaar gemaakt voor Insiders. Het gaat om de release candidate van Edge, die qua functies vrijwel geheel overeenkomt met de uiteindelijke variant die in januari algemeen beschikbaar wordt. De release candidate van Edge komt al met ondersteuning voor het synchroniseren van wachtwoorden en instellingen.

Nieuwe opties voor IT-pro's

De nieuwe versie van Edge krijgt diverse nieuwe mogelijkheden, waaronder drie opties voor IT-pro's. Het gaat onder meer om de uitbreiding van Microsoft FastTrack om het nieuwe Edge begin 2020 snel uit te kunnen rollen.

Ook wordt het App Asure-programma uitgebreid voor Edge. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat als een website in Internet Explorer 11, Chrome of de huidige versie van Edge werkt, deze ook werkt in de nieuwe variant van Edge. 

Tot slot komt er een nieuwe security baseline voor Edge. Dat zijn vooraf geconfigureerde groepen aan beveiligingsinstellingen en waardes, die aangeraden worden door security-teams. De eerste security baseline voor Edge is nu als preview beschikbaar, maar wordt later dus algemeen beschikbaar. 

Bescherming tegen phishing

Edge is ook voorzien van een aantal nieuwe functies voor alle gebruikers, waaronder reguliere gebruikers. Zo is er een optie om tracking te voorkomen. Daardoor kunnen websites gebruikers niet zomaar volgen. Ook worden gebruikers met SmartScreen en Tracking prevention beschermd tegen phishing, malafide software en malware-vormen als cryptojacking. 

Aan de hand van een functie genaamd Collections kunnen gebruikers content op het internet gemakkelijk verzamelen, organiseren en exporteren naar Word en Excel. Zo moet onderzoek doen vereenvoudigd worden. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.