Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-pro's kunnen nu ook nieuwe Edge-browser testen

Microsoft heeft gisteren aangegeven dat de browser nu zo ver gevorderd is in de ontwikkeling dat IT-professionals de software aan de tand kunnen gaan voelen.
Edge Chromium
© Microsoft
Microsoft

Microsoft heeft al een testversie van de Chromium-gebaseerde Edge-browser beschikbaar sinds april in het reguliere Insider-testprogramma. Het bedrijf had echer aangegeven de zomer te gebruiken om meer functionaliteiten voor de professionele gebruiker in te bouwen in de testversie. Denk daarbij aan groepsbeleid, pdf-ondersteuning en de IE Modus, voor sites die alleen met Internet Explorer te benaderen zijn.

Microsoft kondigde eerder aan een apart 'Beta'-programma in te richten speciaal voor de professionele gebruiker, naast het Dev Channel en canary Channel binnen het Insider testprogramma, In dit nieuwe channel commiteert Microsoft zich de meest stabiele versie aan te bieden die elke zes weken een update krijgt. Dev-channel en Canary-channel krijgen respectievelijk wekelijks en dagelijkse updates en zijn daardoor minder stabiel.

Het nieuwe Beta kanaal is echter nog niet in gebruik genomen, constateert ZDNet. Microsoft heeft ook niet aangegeven wat de reden daarvan is. Mogelijk omdat er nog niet veel van de extra's klaar zijn. De IE-modus is overigens wel al klaar.

In plaats van via het nieuwe Beta-kanaal heeft Microsoft nu de 'pro-testversie' beschikbaar via zijn Dev-channel op het Insider-platform.

 

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in