Beheer

Software-ontwikkeling
Edge

Chromium-gebaseerde Edge-browser krijgt iedere zes weken update

Nieuwe Edge-versie automatisch met Windows Update geïnstalleerd.

© Microsoft
17 december 2019

Nieuwe Edge-versie automatisch met Windows Update geïnstalleerd.

De nieuwe Chromium-gebaseerde versie van de browser Edge krijgt los van het Windows-besturingssysteem updates. De bedoeling is dat er iedere zes weken feature-updates komen. Updates omtrent security en compatibiliteit worden wanneer nodig uitgerold.

"De nieuwe versie van Microsoft Edge krijgt frequentere en flexibelere updatemogelijkheden", aldus Microsoft op zijn website. "Omdat releases van de browser niet afhankelijk zijn van de grote releases van Windows, passen we het besturingssysteem aan om ervoor te zorgen dat de volgende versie van Microsoft Edge naadloos in Windows past. Als gevolg daarvan worden feature-updates in een cyclus van ongeveer zes weken vrijgegeven."

Microsoft heeft verder laten weten dat de nieuwe versie van Edge automatisch geïnstalleerd wordt via de Windows Update. Voorwaarde is wel dat de computer de Windows 10 April 2018 Update of latere versies van Windows 10 gebruikt. Zodra de nieuwe versie van Edge geïnstalleerd is, worden ook menu pins, tegels en shortcuts automatisch gemigreerd naar de nieuwe op Chromium-gebaseerde variant. Gebruikers die niet automatisch over willen, kunnen een nieuwe Blocker Toolkit inzetten om dit te voorkomen, schrijft Ghacks.net

De nieuwe Edge-browser verschijnt op 15 januari, maakte Microsoft in november al bekend. De browser wordt dan in negentig talen algemeen beschikbaar gemaakt. Op dit moment is al een versie voor Insiders beschikbaar.

Add-ons gezocht

Microsoft heeft daarnaast laten weten dat voorstellen voor add-ons welkom zijn. Ontwikkelaars kunnen hun add-ons nu insturen, zodat ze in de aankomende versie van Edge verwerkt kunnen worden. Met de add-ons moeten de mogelijkheden van de browser verder uitgebreid worden. 

Nieuwe add-ons voor Microsoft Edge Legacy, die nog op de engine van Microsoft zelf draait, zijn vanaf vandaag niet langer welkom. Wel kunnen bestaande extensies voor deze browser nog geüpdatet worden. 

IT-pro's krijgen nieuwe opties

De nieuwe versie van Edge krijgt niet alleen een nieuwe op Chromium gebaseerde engine, maar ook diverse nieuwe opties. Microsoft heeft ook drie opties voor IT-pro's beschikbaar gemaakt, waaronder een uitbreiding van Microsoft FastTrack. Daarmee moet het nieuwe Edge begin 2020 snel uitgerold kunnen worden. 

Microsoft breidt verder het App Asure-programma uit voor Edge. Dat programma zorgt ervoor dat websites die in Internet Explorer 11, Chrome of de huidige versie van Edge werken, ook in de nieuwe versie van de browser werken. 

De Windows-maker publiceert tot slot een nieuwe security baseline voor Edge. De security baseline bestaat uit vooraf geconfigureerde groepen van beveiligingsinstellingen en waardes die security-teams aanraden. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
4
Reacties
Bop 02 januari 2020 14:10

Ik ben altijd verbaasd over de 'browseroorlog'.
Wat is nou het belang voor een bedrijf om zoveel energie in de ontwikkeling van zo'n gratis produkt te stoppen?
Met als toppunt de Europese bemoeienis.
(Met als vervolg de zinloze & irritante cookie-wetgeving.)

Bop 02 januari 2020 14:08

Het zal voor mij wel gewoon Firefox blijven.
Microsoft loopt mijlenver achter en begint weer vanaf nul.
Ze zijn bovendien afhankelijk van de externe de ontwikkelgemeenschap voor add-ons, waarin ze een gigantische achterstand hebben.
"Voorstellen voor add-ons", dat schiet lekker op.

Bop 02 januari 2020 14:04

'Geüpdatet'?
Kijk nou eens wat voor Engerlands hier staat.
Bijgewerkt, zeg maar.
Of in echt Engels: 'updated', met een D.

Wilfred Kilwinger 17 december 2019 23:32

Sinds Edge Beta uit is gebruik ik niets anders meer. Chrome heb ik sindsdien niet meer aangeraakt en IE al helemaal niet meer. Ik heb nog geen enkel probleem gehad met Edge beta.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.