Overslaan en naar de inhoud gaan

Chromium-gebaseerde Edge-browser krijgt iedere zes weken update

De nieuwe Chromium-gebaseerde versie van de browser Edge krijgt los van het Windows-besturingssysteem updates. De bedoeling is dat er iedere zes weken feature-updates komen. Updates omtrent security en compatibiliteit worden wanneer nodig uitgerold.
ChrEdge, Chromium-Edge
© Microsoft
Microsoft

"De nieuwe versie van Microsoft Edge krijgt frequentere en flexibelere updatemogelijkheden", aldus Microsoft op zijn website. "Omdat releases van de browser niet afhankelijk zijn van de grote releases van Windows, passen we het besturingssysteem aan om ervoor te zorgen dat de volgende versie van Microsoft Edge naadloos in Windows past. Als gevolg daarvan worden feature-updates in een cyclus van ongeveer zes weken vrijgegeven."

Microsoft heeft verder laten weten dat de nieuwe versie van Edge automatisch geïnstalleerd wordt via de Windows Update. Voorwaarde is wel dat de computer de Windows 10 April 2018 Update of latere versies van Windows 10 gebruikt. Zodra de nieuwe versie van Edge geïnstalleerd is, worden ook menu pins, tegels en shortcuts automatisch gemigreerd naar de nieuwe op Chromium-gebaseerde variant. Gebruikers die niet automatisch over willen, kunnen een nieuwe Blocker Toolkit inzetten om dit te voorkomen, schrijft Ghacks.net

De nieuwe Edge-browser verschijnt op 15 januari, maakte Microsoft in november al bekend. De browser wordt dan in negentig talen algemeen beschikbaar gemaakt. Op dit moment is al een versie voor Insiders beschikbaar.

Add-ons gezocht

Microsoft heeft daarnaast laten weten dat voorstellen voor add-ons welkom zijn. Ontwikkelaars kunnen hun add-ons nu insturen, zodat ze in de aankomende versie van Edge verwerkt kunnen worden. Met de add-ons moeten de mogelijkheden van de browser verder uitgebreid worden. 

Nieuwe add-ons voor Microsoft Edge Legacy, die nog op de engine van Microsoft zelf draait, zijn vanaf vandaag niet langer welkom. Wel kunnen bestaande extensies voor deze browser nog geüpdatet worden. 

IT-pro's krijgen nieuwe opties

De nieuwe versie van Edge krijgt niet alleen een nieuwe op Chromium gebaseerde engine, maar ook diverse nieuwe opties. Microsoft heeft ook drie opties voor IT-pro's beschikbaar gemaakt, waaronder een uitbreiding van Microsoft FastTrack. Daarmee moet het nieuwe Edge begin 2020 snel uitgerold kunnen worden. 

Microsoft breidt verder het App Asure-programma uit voor Edge. Dat programma zorgt ervoor dat websites die in Internet Explorer 11, Chrome of de huidige versie van Edge werken, ook in de nieuwe versie van de browser werken. 

De Windows-maker publiceert tot slot een nieuwe security baseline voor Edge. De security baseline bestaat uit vooraf geconfigureerde groepen van beveiligingsinstellingen en waardes die security-teams aanraden. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in