Management

Branche
iPhone A9-chip

Chipreus TSMC verlaagt omzetverwachting

De grote toeleverancier van Apple heeft meer last van een fout met chemicaliën op siliciumplaten dan eerder verwacht.

Apple A9 system-on-a-chip. Dit is die van de iPhone 6S, gemaakt door TSMC. © CC0/Wikimedia Henriok [CC0], from Wikimedia Commons
15 februari 2019

De grote toeleverancier van Apple heeft meer last van een fout met chemicaliën op siliciumplaten dan eerder verwacht.

De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft zijn omzetverwachting voor dit kwartaal naar beneden bijgesteld. De grote toeleverancier van Apple heeft meer last van een fout met chemicaliën dan eerder verwacht. Er moesten meer siliciumplaten, waar computerchips van worden gemaakt, worden weggegooid dan eerder werd aangenomen.

Een deel van die siliciumplaten raakte vorige maand besmet door blootstelling aan chemicaliën. Daardoor waren ze niet meer bruikbaar voor TSMC. De onderneming verwacht de productieachterstand wel weer in te kunnen lopen in het tweede kwartaal.

TSMC verwacht nu een omzet van omgerekend tussen de 6,2 miljard en 6,3 miljard euro dit kwartaal. Eerder ging het Taiwanese bedrijf nog uit van ongeveer 6,6 miljard euro. Kenners houden de ontwikkelingen bij TSMC altijd scherp in de gaten, omdat die mogelijk van invloed zijn op de gang van zaken bij Apple. Het concern maakt onder meer de processor voor de iPhones.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.