Overslaan en naar de inhoud gaan

Chipreus TSMC grotendeels virusvrij

De productie bij chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is weer grotendeels op gang gekomen. Het Taiwanese bedrijf werd vrijdag getroffen door een computervirus waardoor de fabriek kwam stil te liggen. Maandag kon alweer met 80 procent van de getroffen productieprocessen worden gewerkt. TSMC verwachtte dat de resterende lijnen later op de dag virusvrij zijn.
Apple A10
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Volgens TSMC is het virus dat het bedrijf trof een variant van WannaCry. Dat virus richtte in mei vorig jaar veel schade aan bij allerlei bedrijven en instellingen. TSMC denkt dat het virus per ongeluk tijdens het doorvoeren van een software-update op zijn netwerk is terechtgekomen.

Apple

TSMC is een belangrijke toeleverancier van Apple en maakt onder meer de processor voor de iPhones. Voor de nieuwste iPhones, die in september worden geïntroduceerd, is TSMC nu bezig met het produceren van chips. Een vijfde van de omzet van het Taiwanese bedrijf komt bij Apple vandaan.

Het virus kost TSMC volgens eigen schattingen ongeveer 250 miljoen dollar aan omzet. De onderneming denkt dat de opbrengsten in het derde kwartaal 3 procent lager uitvallen. De brutowinstmarge daalt in die periode met 1 procent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in