Overslaan en naar de inhoud gaan

China wil af van minen cryptomunten

China wil een verbod instellen op het creëren van bitcoins en andere cryptovaluta. Het zogenoemde minen van digitale munten is op een lijst van bedrijfsactiviteiten geplaatst die moeten verdwijnen omdat ze niet aan de regels voldoen, onveilig zijn, grondstoffen verspillen of het milieu vervuilen.
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Op de (voorlopige) lijst staan nu 450 activiteiten. De Chinese bevolking mag er tot 7 mei zijn mening over geven. Er wordt niet aangegeven hoe of per wanneer de genoemde activiteiten zouden moeten worden afgebouwd.

Enorm energieverbruik

China is een belangrijkste markt voor het ontginnen van digitale munteenheden. Dat gebeurt met enorme hoeveelheden computers die wiskundige formules oplossen. Als dat lukt, wordt er een nieuwe bitcoin of andere digitale munt gecreëerd. De gebruikte computers vreten echter energie. Hoe meer mensen bovendien op zoek zijn naar nieuwe cryptomunten, des te moeilijker worden de op te lossen formules.

China zette al in 2017 de rem op de ongebreidelde groei van cryptomunten. Toen werd het op industriële schaal minen van onder meer bitcoins al aan banden gelegd. Het land maakt nog wel de meeste apparatuur die gebruikt wordt voor het ontginnen van de digitale valuta.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in