Beheer

Security
Centric

Centric waarschuwt voor gevaarlijk cyberwapen

'Een nieuw gevaarlijk wapen dat vreselijke gevolgen kan hebben'

© Centric
30 december 2019

'Een nieuw gevaarlijk wapen dat vreselijke gevolgen kan hebben'

Centric waarschuwt op de eigen site dat cybercriminaliteit een nieuwe wending heeft genomen. Niet langer gaat het de kwaadwillenden alleen om het behalen van financieel gewin, datadiefstal, fraude via klanten van banken, specifieke producten van banken en het ontregelen van een organisatie. Nepnieuws is het nieuwe wapen waardoor mensen of organisaties erg beschadigd raken.

Het bericht - geplaatst op de site van Centric op Eerste Kerstdag - neemt de eigen bedrijven van Gerard Sanderink - waaronder Centric - als voorbeeld. Het bedrijf gaat met gestrekt been in tegen de berichtgeving van de dagbladen Tubantia, Brabants Dagblad en de Gelderlander.

"De onwaarheden, verzinsels, beledigingen en suggestieve teksten in de media zijn onrechtmatig jegens de bedrijven van Gerard Sanderink, Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek. Het is de kennelijke bedoeling van de media, de bedrijven van Gerard Sanderink, Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek te beledigen en met smaad en laster middels hun artikelen in een kwaad daglicht te stellen."

Opzet securitytak Centric

Centric onderbouwt de schadelijke effecten van nepnieuws met een verwijzing naar het boek 'Unhacked' van Rian van Rijbroek. De auteur van het boek gaat Centric de komende tijd adviseren bij het opzetten van een nieuwe cybersecuritytak.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
12
Reacties
Suus de Bruin 2 14 januari 2020 11:01

Moenen vat het goed samen: de naam Centric wil je bij voorkeur NIET op je CV hebben staan.
Wat een schertsvertoning van Centric, met prins Gerard 1e voorop, en in zijn kielzog nog slechts de medewerkers die volgzaam, ja-knikkend, achter hem aan sjokken. Een polonaise waar je liever niet bij wil horen...
Zijn secondante leidt afvalligen naar het schavot, alwaar deze met zo veel mogelijk modder worden besmeurd, in een poging te voorkomen dat ze bij de concurrentie onderdak vinden. Tot nu toe met weinig succes...

Moenen 06 januari 2020 07:04

Ik heb een probleem. Ik heb in het verleden bij centric gewerkt. Dat staat nu op mijn CV. Daarmee heb ik direct een achterstand.... Netzoiets als dat je Mohammed heet, hoe krijg ik dat weg?

Rbx 04 januari 2020 15:38

Het ernstige van dit allemaal is dat managers en bestuurders van publiekelijk instellingen geen kranten lezen en nieuws bekijken en dat men publiek geld over de balk slingers richting centric terwijl alle onafhankelijke cyberspecialisten al hebben bevestigd dan van rijbroek niet de specialist is die zij claimed the zijn

Za Za 31 december 2019 16:03

Maar daar was toch de smart-blockchain tegen bedoeld?

We vergeten steeds dat de term nepnieuws af komt van "fake news", dat wil zeggen nieuws wat Trump onwelgevallig is. Ook wat de Nederlandse overheid of de EU als nepnieuws bestempeld is niet per definitie onwaar (zie de rechtszaak van GeenStijl), maar het is wel altijd onwelgevallig.

Het is dus niet verwonderlijk dat Centric berichtgeving die niet in hun straatje past nepnieuws noemt.

Fatal Deal 30 december 2019 15:00

Nepnieuws is al zo oud als dat er nieuws bestaat.
De bedreiging van Centric is groter dan wat nepnieuws. We zouden ons zorgen moeten maken over Centric en haar duizenden medewerkers en klanten.

Centric is een echt Nederlands IT bedrijf: het zit in de haarvaten van de BV Nederland.
Met klanten als veel Nederlandse gemeenten, provincies, diverse ziekenhuizen, overheden (waaronder de Belastingdienst), pensioenfondsen, bedrijven als ASML, winkels als Action en financiële instellingen als De Nederlandsche Bank, Van Lanschot, de Volksbank en de Amsterdam Trade Bank.

Centric wordt tegenwoordig geleidt door megalomanie.
Sanderink met zijn vrouwen gebruiken ze graag het woord ‘nepnieuws’ als een idee niet in hun straatje past.
Echter het lijkt meer op ego-Centric gedrag: het ontbrekend nu aan vermogen om zich in een ander te verplaatsen, met als gevolg is dat de eigen visie centraal staat en hun visie is ook de visie van anderen is.
Zelfs mannen als Henkens en Schrijver die Centric groot hebben gemaakt de afgelopen 20 jaar, zijn reeds verzocht Sanderink's bedrijven te verlaten.

Sanderink & zijn meisjes zijn een labiliteit geworden voor de Nederlandse maatschappij.

Eric Coomans 30 december 2019 14:10

Nepnieuws als nieuw Cyberwapen. De Soap rond Centric blijft intrigerend. De Tortelduifjes snavelen van zich af. Een Trouwerij in 2020 staat wellicht in de stijgers.

Ronald kunenborg 30 december 2019 13:46

Hmmm... op de valreep kan dit nog meedingen voor het raarste bericht van 2019. Heel apart. Maar nu weet ik wel waarom de beoogde leider van de security tak alweer weg is. Niemand wil zijn reputatie kwijtraken door hier zijn eigen naam aan te verbinden.

djf 30 december 2019 13:16

In een directe alinea na de melding dat de CIA, FBI en NSA geconstateerd hebben dat de Amerikaanse verkiezingen beïnvloed zijn door nepnieuws van de russen, wordt de berichtgeving van aantal provinciale kranten over Sanderink en Rijbroek op hetzelfde niveau getrokken... proest !

Ronald de Ronde 30 december 2019 12:44

De Nederlandse Omroep Stichting heeft al diverse gouden medailles behaald met hun nepnieuws.
Kost u slechts 900.000.000 € per jaar.

Mel Belkadim 30 december 2019 12:28

Beste mensen ik denk dat als wij blijven praten over nepnieuws en er aandacht aan besteden aan deze hoax'en dan blijven we dit bevestigen. We moeten wel oppassen voor de wat Rusland en Amerika elke dag doen. Als ik elke dag het nieuws over Trump hoor dan heb ik er op een gegeven moment ook genoeg van.

Af ten toe iemand uitnodigen om er meer over te vertellen lijkt een een betere zaak.

Wim Schaasberg 30 december 2019 12:07

Een vreselijk wapen. Heel erg. Een ramp. We zijn verloren. Ontzettend gevaarlijk. Wat dan? Hoe dan? Oh, Rian van Rijbroek...

Lowlander 30 december 2019 12:06

AG, stop making stupid people famous....

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.