Innovatie & Strategie

Branche
Broadcom

Broadcom zoekt heil in software met miljardenkoop

Chipsreus Broadcom ziet toekomst in software en neemt voor 19 miljard dollar enterpriseleverancier CA Technologies over.

Broadcom © Cmglee/Wikimedia Commons Cmglee
12 juli 2018

Chipsreus Broadcom ziet toekomst in software en neemt voor 19 miljard dollar enterpriseleverancier CA Technologies over.

Net vier maanden na het mislukken van de eerder ingezette groeistrategie op hardwaregebied gooit Broadcom het roer om. De chipsmaker die van de regering Trump niet zijn branchegenoot Qualcomm mag overnemen, heeft nu een definitief akkoord gesloten voor de koop van softwarebedrijf CA Technologies. Het doel hiervan is diversifiëren.

De Singaporese fabrikant van halfgeleiders, die voor zijn geplande overname van het Amerikaanse Qualcomm wou verhuizen naar de VS, zet zijn zinnen nu op zakelijke software. Naast de eigen hardware-activiteiten. Broadcom telt zo'n 19 miljard dollar in contanten neer voor het Amerikaanse CA Technologies (voorheen Computer Associates geheten).

Softwarewinst

CEO Hock Tan van de chipsproducent verwacht met deze overname een nieuwe en stabiele inkomstenbron in huis te halen. Hij ziet op de langere termijn ook gunstige effecten voor de winstcijfers van zijn bedrijf. Op software valt in de regel flinke winstmarges te behalen: eenmaal ontwikkelde software valt met minimale inspanning te kopiëren en meerdere malen te verkopen. Voor hardware moet telkens nieuwe productie worden gedraaid. CA Technologies is echter actief in de markt voor zakelijke software, waar maatwerk weer meer aan de orde kan zijn.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.