Management

Personal Tech
Huawei Mate 20X

Britse providers doen Huawei in de ban

Geen Huawei-toestellen op Brits 5G-netwerk vanwege uitblijven Android-updates.

Huawei Mate 20X © Huawei
23 mei 2019

Geen Huawei-toestellen op Brits 5G-netwerk vanwege uitblijven Android-updates.

De Britse telecomaanbieders Vodafone en EE bieden voorlopig geen telefoons van Huawei aan voor hun nieuwe 5G-netwerken. Ze besloten daaroe, omdat het Chinese techbedrijf die toestellen mogelijk niet meer van updates kan voorzien. Huawei is door de Verenigde Staten op een zwarte lijst gezet en daarom heeft Google besloten dat de Chinezen niet meer de officiële versie van besturingssysteem Android mogen gebruiken.

Concreet betekent de stap voor Vodafone dat er geen bestellingen voor het voor 5G geschikte Huawei-toestel Mate 20X meer worden aangenomen. EE heeft besloten dat het bedrijf voorlopig helemaal geen 5G-toestellen van Huawei aan zal bieden.

Eerder besloten twee grote Japanse telecombedrijven, SoftBank en KDDI al om de lancering van het Huawei-toestel P30 Lite uit te stellen. De grootste Japanse telecomaanbieder, NTT DoCoMo, denkt daar nog over na.

De Britse chipontwerper ARM heeft ook besloten geen zaken meer te doen met Huawei. Het Chinese bedrijf gebruikt ontwerpen van ARM voor verschillende chips in zijn mobiele telefoons. ARM volgt daarmee het voorbeeld van Amerikaanse chipmakers als Intel, Qualcomm en Broadcom.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.