Overslaan en naar de inhoud gaan

'Chipmakers gaan ook over op Huawei-ban'

Google beperkte dit weekend al de rechten die Huawei heeft in het gebruik van het Android-besturingssysteem. De grootste chipproducenten hebben nu hun samenwerking met het Chinese bedrijf opgeschort volgens verschillende nieuwsbronnen.
ontslag
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Intel, Qualcomm en Broadcom zouden me onmiddellijke ingang hun contracten met Huawei hebben opengebroken, zeggen bronnen tegen Bloomberg. Infineon Technologies, Micron Technologies en Western Digital zouden vergelijkbare stappen hebben gezet, volgens onder meer de Japanse nieuwsdienst Nikkei.

Al deze maatregelen zijn een direct gevolg van het verbod van de Amerikaanse regering om handel te drijven met het Chinese bedrijf. Huawei wordt door de Amerikanen beschuldigd van spionage voor de Chinese overheid, hoewel daar geen concrete aanwijzingen voor zijn.

Effect ban onduidelijk

Tot nader order leveren de chipmakers geen producten meer aan Huawei. In hoeverre Huawei getroffen wordt door de ban valt te bezien. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het zelf ontwikkelen van geheugenchips en andere halfgeleiders. Ook heeft het bedrijf voorraden aangelegd van essentiële componenten die mogelijk onder een boycot zouden vallen.

Het is nog onduidelijk of de ban van de Amerikaanse regering een tijdelijke actie is om de Chinese regering onder druk te zetten in te stemmen met een nieuw handelsverdrag of een langdurige ban op producten uit China. De Amerikaanse regering heeft zelf dit weekend aangegeven de ingestelde beperkingen te versoepelen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in