Innovatie & Strategie

IT beheer
Brexit

Britse gokgigant verhuist servers vanwege Brexit

Het Britse bedrijf achter goksites als Ladbrokes en Partypoker zet servers in Ierland, uit vrees voor de Brexit.

Brexit © CC0 Pixabay
5 maart 2019

Het Britse bedrijf achter goksites als Ladbrokes en Partypoker zet servers in Ierland, uit vrees voor de Brexit.

Het Britse gokbedrijf GVC Holdings, eigenaar van merken als Partypoker, Sportingbet en Ladbrokes, verhuist een aantal van zijn servers naar Ierland vanwege de onzekerheden rond de brexit. De servers worden gebruikt om online-gokken mogelijk te maken.

GVC durft niet te gokken op een gunstige uitkomst van de Brexit. Het grote Britse gokbedrijf neemt het zekere voor het onzekere en zoekt zijn heil in Ierland. Dat land blijft behoren tot de Europese Unie en door een deel van zijn servers daar te plaasen kan GVC dus EU-klanten blijven bedienen. Verder worden EU-gerichte bedrijfsactiviteiten gevat onder een vestiging en goklicentie in Malta. Het hoofdkantoor van het bedrijf blijft gevestigd in Gibraltar, meldt SBC News.

Verder meldde het bedrijf dat strengere Britse regels voor de maximale inzet bij weddenschappen bij zogeheten fixed-odds wedterminals (FOBT) zal leiden tot sluiting van maximaal duizend winkels. De impact op het bedrijfsresultaat zal dit jaar 135 miljoen pond (157 miljoen euro) zijn, aldus GVC. Vanuit overheidswege wordt er per april dit jaar een maximum gesteld aan de inzet op FOBT. Via die terminals zouden gokkers in korte tijd te veel geld kunnen verliezen.

De eerdere overname van Ladbrokes zorgde er voor dat de gaming-inkomsten van GVC vorig jaar met 9 procent toenamen tot 3,6 miljard pond. De onderliggende winst steeg van 514 miljoen naar 610 miljoen pond.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.