Beheer

Windows
Microsoft Surface Book 2

Blue Screens bij Windows 10 na update voorbij

Topmodel van Microsoft hardware kan weer mee in update-routines.

Microsoft Surface Book 2 © Microsoft
13 december 2018

Topmodel van Microsoft hardware kan weer mee in update-routines.

In de dinsdag-update van Windows 10 zit onder meer een aanpassing die de Surface Book 2 geschikt maakt voor de maandelijkse update.

Microsoft had eerder het installeren van de maandelijkse beveiligings- en bugfix-update geblokkeerd nadat gebruikers hadden geklaagd dat hun laptops in een cyclus van blue screens of death (BSOD) terechtkwamen. Zij kregen ook de mededeling 'System threat exception not handled'.

Aanvankelijk werd alleen de update geblokkeerd voor Surface Book 2. In een later stadium werd de update helemaal teruggetrokken. Over de problemen ontstond veel commotie, juist omdat Microsoft blijkbaar de updates zelfs op de eigen hardware niet goed test. De problemen kwamen bovenop de roerige maand waarin de October feature Update aanleiding gaf tot veel verschillende problemen.

Inmiddels is Windows 10 versie 1803, KB4471324, gisteren uitgegeven. Naast het oplossen van bovenstaand probleem, lost de softwareaanpassing onder meer ook problemen op met het Start-menu dat zich bij sommige klanten met een Enterprise-versie van het besturingssysteem voordeed en een hapering van de Zoekbalk in Windows Media Player. Daarnaast zitten in deze cumulatieve update een aantal patches voor beveiligingsproblemen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.