Overslaan en naar de inhoud gaan

Best betaald, minst gevraagd

Strategische IT-functies worden het best betaald, maar de vraag naar deze functies is tegelijkertijd het kleinst. Zo wordt er maar in 7 procent van alle vacatures gevraagd naar IT’ers voor een strategische functie, waar dat voor tactische functies 60 procent is. Dat terwijl het gemiddelde salaris voor een strategische functie 1.620 euro per maand hoger is.
Solliciteren
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

Dat blijkt een onderzoek van QA Consulting, dat een data-analyse heeft uitgevoerd op basis van het aanbod van de Nationale Vacaturebank, Indeed, Monsterboard en Intermediair. Hierin zijn de 24.858 openstaande vacatures voor IT’ers verdeeld naar het benodigde opleidingsniveau, het soort functie en het bijbehorende salaris. IT’ers die bereid zijn een tactische functie te vervullen, zullen de meeste kans op slagen hebben.

HBO'ers populairder dan WO'ers

Volgens de analyse die vorige maand is gepubliceerd, is 60 procent van de vacatures voor een tactische functie, 33 procent voor een operationele functie en slechts 7 procent voor een strategische functie. Strategische functies krijgen tegelijkertijd het hoogste salaris, met gemiddeld 5.863 euro bruto per maand. Het salaris voor de tactische functies is gemiddeld 4.243 euro per maand en voor operationele functies ligt dat rond 3.870 euro.

IT’ers met opleidingsniveau HBO zijn het meest in trek, met wel 59 procent van alle vacatures. Dit geldt voor elke categorie (strategisch, operationeel en tactisch). Voor opleidingsniveau WO is dat 19 procent en overige opleidingsniveaus 29 procent.

Best betaalde functies

QA Consulting heeft op basis van deze cijfers een lijst gemaakt met de top 10 van best betaalde functies. Mocht je de rol van chief data officer willen vervullen, de functie met het hoogste salaris op dit moment, dan ontvang je gemiddeld 7.878 euro per maand. Onderaan het lijstje staat de functie van product manager, met een relatief laag salaris van 5.499 euro per maand.

De best betaalde functies zul je niet in de lijst van meest gevraagde functies terugvinden. De Manager ICT operations staat bovenaan deze lijst. Dit is echter niet de best betaalde functie uit dit lijstje. Als manager ICT operations verdien je gemiddeld 4.356 euro bruto per maand, terwijl je als software engineer per maand gemiddeld 166 euro meer ontvangt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in