Overslaan en naar de inhoud gaan

Barnes & Noble zet Nook open voor concurrenten

Barnes & Nobles wil het gebruik van Android-apps op zijn e-reader Nook mogelijk maken, om het apparaat daarmee aantrekkelijker te maken voor mensen die twijfelen tussen een e-reader of tabletcomputer.
Barnes & Noble Nook
© Barnes & Noble
Barnes & Noble

Volgens een bericht in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) worden in ieder geval apps voor Gmail en Google Maps op de Nook voorgeïnstalleerd. Andere online boekverkopers, zoals Amazon, waardeerden hun e-readers al eerder op tot tabletcomputer.
De nieuwe Nooks gaan, afhankelijk van de schermgrootte en de geheugencapaciteit tussen de 200 en de 300 dollar kosten. Met de bestaande Nook-modellen, waarvan er inmiddels zo'n 10 miljoen in omloop moeten zijn, blijft de Google App-store ontoegankelijk.

Kindle-app ook installeerbaar

Het creëren van een mogelijkheid voor de gebruikers om apps naar eigen keuze op de Nook te installeren, is voor Barnes & Noble niet zonder risico. Want in het assortiment van de Android-appstore ('Google Play') bevinden zich diverse alternatieven voor de in de Nook ingebouwde e-readerfunctie, waaronder de e-readerapp Kindle van concurrent Amazon. Dat impliceert dat Barnes & Noble in feite zelf een einde maakt aan de vendor lock-in die waarschijnlijk de belangrijkste bestaansreden vormde voor de introductie van de Nook, vier jaar geleden. Maar klanten keuze ontzeggen is inmiddels kennelijk geen serieuze optie meer.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in