Overslaan en naar de inhoud gaan

Automatische update voor nieuwe Edge-browser laat op zich wachten

Het duurt nog even voordat Windows-machines de nieuwe Chromium-gebaseerde versie van de Edge-browser automatisch gaan downloaden. Microsoft heeft bekendgemaakt dat de automatische update via Windows Update in de komende maanden uitgerold wordt, maar daarvoor eerst wacht op feedback van Windows Insiders in de Release Preview ring. De browser is sinds afgelopen woensdag wel handmatig te downloaden.
Microsoft Edge
© Microsoft
Microsoft

Microsoft maakte zijn nieuwe Edge-browser met een Chromium web engine afgelopen woensdag algemeen beschikbaar in negentig talen. Gebruikers kregen de browser echter nog niet via een automatische update aangeleverd. In plaats daarvan moet deze handmatig gedownload worden, aldus Microsoft in een blog.

De automatische update naar Edge wordt in de komende weken alleen beschikbaar gemaakt voor een subset van Windows Insiders in de Release Preview ring. Als de feedback van deze gebruikers goed is, wordt Edge geleidelijk beschikbaar gemaakt in Windows Update en op meer apparaten aangeboden. Dat kan echter maanden duren.

Niet iedereen kan automatisch updaten

Microsoft heeft daarnaast bekendgemaakt dat managed devices geen automatische update krijgen naar Microsoft Edge. Daardoor hebben bedrijven zelf de controle over wanneer een apparaat de nieuwe browser krijgt. 

Ook de Enterprise-, Education- en Workstation Pro-versies van Windows 10 krijgen nu nog geen automatische updates. Apparaten met de Home- en Pro-varianten van Windows 10 krijgen die automatische update uiteindelijk wel. Bedrijven die dat willen voorkomen, kunnen de Blocker Toolkit inzetten. 

Gebruikers die al wel direct over willen, kunnen de browser dus handmatig downloaden. Bij de upgrade worden automatisch de favorieten, wachtwoorden en basisinstellingen meegenomen naar de nieuwe variant. Nadat de browser geïnstalleerd is, krijgt deze automatisch iedere zes weken een update. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in