Overslaan en naar de inhoud gaan

ARM staakt samenwerking met Huawei

De Britse chipfabrikant ARM stopt de samenwerking met Huawei, meldt de BBC. Inmiddels is bevestigd dat er een interne memo is verstuurd binnen het bedrijf die het personeel opdraagt om de zaken met Huawei te staken. De BBC had deze memo eerder al in handen gekregen.
ARM chip
© ARM
ARM

Update: Inmiddels heeft ARM de berichten van de BBC bevestigd aan The Verge. Een woordvoerder van ARM verklaart aan de site: "ARM voldoet aan de laatste maatregelen van de Amerikaanse overheid en heeft lopende gesprekken met de juiste Amerikaanse overheidsinstanties om ervoor te zorgen dat we compliant blijven."

Eerder zouden Intel, Qualcomm en Broadcom hun contracten met Huawei ook al per direct hebben opgezegd. ARM-technieken staan aan de basis van vrijwel alle processors die Huawei gebruikt voor mobiele apparaten. Huawei gebruikt deze technieken onder licentiebetaling als basis voor de eigen te ontwikkelen chips. ARM heeft volgens de BBC het personeel verteld te stoppen met alle contracten, ondersteuningsrechten en onderhandelingen die op dit moment spelen met Huawei en aanverwante organisaties.

Amerikaanse maatregelen

Dit zou het bedrijf doen om te voldoen aan de door Amerika aangekondigde maatregelen tegen de Chinese fabrikant. De Verenigde Staten treffen de maatregelen omdat het de grote angst heeft dat Huawei de technieken zou laten gebruiken voor spionage door de Chinese overheid. Indien de berichtgeving van de BBC klopt, zou dat dus een flinke klap voor Huawei betekenen en het fundament onder de eigen chips wegslaan.

Tweede klap

Het kreeg sowieso al niet heel goed nieuws te verwerken vandaag vanuit Groot-Brittannië: twee grote Britse telecomproviders (EE en Vodafone) hebben besloten de verkoop van verschillende 5G-modellen van Huawei-smartphones op te schorten, zo meldt The Verge.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in