Overslaan en naar de inhoud gaan

Apples watchOS 5.1 update sloopt smartwatches

Verschillende bezitters van een Apple Watch klagen dat het updaten van het besturingssysteem van hun smartwatch het apparaat onbruikbaar maakt.
Apple Watch
© Apple
Apple

Het probleem lijkt zich vooralsnog te beperken tot het updaten van de Apple Watch Series 4 die proberen een upgrade uit te voeren naar watchOS 5.1. Veel bezitters van Apple smartwatches willen de upgrade graag uitvoeren omdat deze dezelfde emoji bevat als de upgrade van iPhones naar iOS 12.1.

De haast levert in dit geval een akelig resultaat op, blijkt uit reacties op Twitter en Reddit. Het apparaat kan daarna niet anders meer dan het Apple logo tonen. Het probleem van een vastlopende update is extra vervelend bij een smartwatch omdat het niet mogelijk is het apparaat aan een computer te hangen en een verse installatie van het besturingssysteem te doen. Een bezoekje aan Apple Support lijkt voorlopig de enige oplossing.

Apple heeft het probleem met de update erkend en de distributie ervan gestopt. Het bedrijf raadt mensen die de update wel hebben gedownload maar nog niet hebben geïnstalleerd aan dit ook niet te doen, meldt 9to5Mac.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in