Beheer

Personal Tech
iPhone-camera's

Apple waarschuwt voor motorgevaar voor iPhones

Over trillingen en camerasensors.

iPhone 12 Pro © Apple
13 september 2021

Over trillingen en camerasensors.

Apple waarschuwt klanten dat motoren een risico kunnen zijn voor iPhones, specifiek voor de camera's in die smartphones. Het bedrijf legt in een supportmededeling uit dat trillingen met een hoge amplitude het camerasysteem in iPhones kunnen aantasten. Het gaat dan met name om trillingen van krachtige motoren, maar is niet beperkt tot die krachtige tweewielers.

Apple adviseert motorrijdende gebruikers dan ook om hun iPhones niet te monteren op het stuur of chassis van hun voertuig. Tenminste, niet direct te monteren met een standaard smartphonehouder. Die geeft namelijk trillingen van het motorblok door, wat het gevoelige camerasysteem in iPhones dan raakt. In plaats daarvan moeten motorrijders een schokabsorberende houder gebruiken, raadt Apple aan in de supportmededeling.

Ook e-scooters

Het component in kwestie wat door trillingen kan worden beschadigd, is de beeldstabilisatie voor de camera's. Sinds de iPhone 6s, 6s Plus en alle reguliere modellen vanaf de iPhone 7, weet MacRumors, hebben Apple's smartphones ingebouwde mogelijkheden om scherpe foto's te maken ondanks eventuele storende invloeden. Trillende handen of bewegende voertuigen moeten geen (grote) nadelige impact hebben op de foto's die gebruikers maken.

Naast motoren worden ook scooters en brommers door Apple genoemd als risico voor "de geavanceerde camerasystemen in sommige iPhone-modellen". Deze voertuigen geven weliswaar trillingen met een lagere amplitude af, maar die kunnen toch ook voor beschadigingen zorgen, aldus Apple. Het gaat hierbij niet alleen om traditionele modellen met verbrandingsmotor, maar ook om moderne modellen met elektrische aandrijving.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.