Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple laat Flash vallen in bètaversie Safari-browser

Apple heeft een nieuwe stap genomen om afscheid te nemen van Adobe Flash. In de nieuwe versie van de Safari Technology Preview - de bètaversie van de browser - is het niet langer mogelijk om Flash te installeren of te gebruiken. Het is echter onduidelijk wanneer deze wijziging naar de normale versie van Safari wordt uitgerold.
Adobe Flash
© Adobe
Adobe

De verandering heeft voorlopig alleen impact op gebruikers van Safari Technology Preview. Vanaf versie 99, die gisteren verscheen, wordt Flash niet meer ondersteund, schrijft 9to5Mac. Dat betekent dat Flash-content niet langer zichtbaar is voor gebruikers.

Einde van Flash in zicht

Het gebruik van Flash in browsers wordt al sinds 2017 afgebouwd door Google, Mozilla, Apple en Microsoft. In Google Chrome en Microsoft Edge wordt Flash dan ook al langer geblokkeerd. Gebruikers kunnen de software echter nog wel handmatig weer inschakelen. Daar moet aan het einde van dit jaar verandering in komen. 

De technologie kwam jaren geleden in diskrediet vanwege diverse lekken in de software. Inmiddels heeft zelfs Adobe zijn software de rug toegekeerd. De ondersteuning vanuit Adobe stopt in december dit jaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in