Development

Zakelijke software
Flash

Apple laat Flash vallen in bètaversie Safari-browser

Installeren of gebruik van Flash in bètaversie Safari niet meer mogelijk.

© Adobe
23 januari 2020

Installeren of gebruik van Flash in bètaversie Safari niet meer mogelijk.

Apple heeft een nieuwe stap genomen om afscheid te nemen van Adobe Flash. In de nieuwe versie van de Safari Technology Preview - de bètaversie van de browser - is het niet langer mogelijk om Flash te installeren of te gebruiken. Het is echter onduidelijk wanneer deze wijziging naar de normale versie van Safari wordt uitgerold.

De verandering heeft voorlopig alleen impact op gebruikers van Safari Technology Preview. Vanaf versie 99, die gisteren verscheen, wordt Flash niet meer ondersteund, schrijft 9to5Mac. Dat betekent dat Flash-content niet langer zichtbaar is voor gebruikers. 

Einde van Flash in zicht

Het gebruik van Flash in browsers wordt al sinds 2017 afgebouwd door Google, Mozilla, Apple en Microsoft. In Google Chrome en Microsoft Edge wordt Flash dan ook al langer geblokkeerd. Gebruikers kunnen de software echter nog wel handmatig weer inschakelen. Daar moet aan het einde van dit jaar verandering in komen. 

De technologie kwam jaren geleden in diskrediet vanwege diverse lekken in de software. Inmiddels heeft zelfs Adobe zijn software de rug toegekeerd. De ondersteuning vanuit Adobe stopt in december dit jaar.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.