Overslaan en naar de inhoud gaan

Flash passé in nieuwe Edge-browser

Microsoft heeft aangegeven dat de nieuwe versie van de Edge-browser die nu gebaseerd is op de Chromium-kern.
Adobe Flash
© Adobe
Adobe

Helemaal onverwacht is de melding niet. Browserproducenten Google, Mozilla, Apple, maar ook Microsoft, kondigden in 2017 al aan een plan gereed te hebben voor de afbouw van het Flash-gebruik. Wat betreft Microsoft ging het destijds om de Edge-versie gebaseerd op EgdeHTML. Microsoft zegt nu dat de volledig nieuwe Edge-browser op basis van Chromium hetzelfde Flash-afbouwschema zal volgen, meldt ZDNet. Adobe zelf stopt met de ondersteuning van Flash in december 2020.

Google was de eerste browserproducent die Flash standaard blokkeerde in de Chrome-browser. Alleen als de gebruiker het echt zelf wil, kan Flash worden geactiveerd. Dat moet echter elke keer opnieuw dat een bezoeker een site met Flash-content bezoekt. Op dezelfde manier zal Flash ook in de nieuwe Edge-browser nog te gebruiken zijn. Uiteindelijk verdwijnt die mogelijkheid tegen het einde van 2020. Het blijft overigens nog onduidelijk wanneer Microsoft de officiële versie van de Chromium-gebaseerde Edge browser vrijgeeft.

De geplande aanpassing van de EdgeHTML-gebaseerde Edge-browser en Internet Explorer 11 zodat deze ook Flash standaard blokkeren, komt niet, meldt Microsoft. Dat is een aanpassing van het uitfaseringsschema van Flash. Aanvankelijk had Microsoft deze aanpassing toegezegd voor de tweede helft van dit jaar.

 

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in