Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple gaat door stof om 'batterygate'

Apple komt klanten tegemoet die problemen hebben met de accu van de iPhone. In een officiële reactie meldt het bedrijf de prijs te verlagen voor het vervangen van een accu voor een iPhone 6 of later met 50 dollar. Ook brengt het begin 2018 een iOS-update uit die gebruikers inzicht geeft in de conditie van de accu.
© CCO / Pixabay
CCO / Pixabay

Vorige week reageerde Apple op het gerucht dat al langer rondzingt, namelijk dat oudere iPhones trager worden gemaakt qua prestatieniveau. Apple erkende dat het inderdaad het prestatieniveau opoffert ten gunste van het batterijvermogen. Dit gebeurt echter alleen onder bepaalde omstandigheden en dus niet over de hele linie voor alle oudere iPhones.

In een reactie, die Apple gisteren online plaatste, zegt het bedrijf nooit iets te hebben gedaan – of te gaan doen – om de batterijduur te verkorten of om de ervaring van de klant te verminderen zodat er sneller een nieuwe iPhone wordt gekocht. Het bedrijf biedt excuses aan omdat sommige klanten het gevoel hebben dat Apple ze in de steek heeft gelaten.

Piekvermogen

Apple legt in deze reactie opnieuw uit hoe het piekvermogen opvangt – een update die vanaf de iPhone 6 is ingebouwd. Het bedrijf zegt zo een uitval van de iPhone te willen voorkomen. “De feedback op deze update was positief omdat het succesvol voorkomt dat een iPhone onverwacht uitvalt. We hebben daarom dezelfde ondersteuning ingebouwd in iOS 11.2 in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.”

Het vervangen van een oude batterij brengt de prestaties weer naar het gebruikelijke niveau, zegt Apple. Het bedrijf verlaagt daarom de prijzen voor het vervangen van een accu van 79 dollar naar 29 dollar. Die prijsverlaging geldt vanaf eind januari tot december 2018. Details zullen op Apple.com worden gepubliceerd.

Daarnaast zegt het bedrijf begin 2018 een software-update uit te brengen waardoor in het iOS functionaliteiten worden ingebakken die de gebruiker meer inzicht geven in de conditie van de accu. “Zo kan iedereen zelf zien of de conditie invloed heeft op de prestatie van de iPhone.”

Eerste rechtszaken

Inmiddels zijn in de VS ook de eerste rechtszaken aangespannen om het zogeheten ‘batterygate’ en het verzwijgen ervan door Apple. In één groepszaak, aangespannen namens een hele ‘klasse’ van gebruikers, wordt een recordbedrag van net niet 1 biljoen dollar geëist. Dit is ontdekt door de nieuwssite Patently Apple.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in