Development

Software-ontwikkeling

Apple claimt dat zijn datacenters nu helemaal groen zijn

22 maart 2013
Apple stelt in een rapport dat zijn datacenters in Amerika nu nog uitsluitend duurzame energie gebruiken. Als dat waar is heeft het bedrijf zijn praktijk in een jaar tijd sterk verbeterd. Controle van de stelling is lastig omdat Apple niet veel informatie prijsgeeft. Milieugroeperingen dringen aan op meer transparantie.

De datacenters waarin de servers staan die diensten als iTunes, iMessage en iCloud verzorgen, gebruiken volgens Apple nu alleen nog maar energie van duurzame bronnen, zoals zon-, wind- en geothermische energie. In een interview verklaarde Apples CFO Peter Oppenheimer, dat een perceel van 40 hectare vol zonnepanelen naast het grootste datacenter van Apple in Maiden, Noord Carolina, in december in gebruik is genomen. Samen met een brandstofcel-installatie die biogassen in energie omzet, goed voor 60 procent van de energie die het datacenter nodig heeft.

Apple bouwt aan nog een ‘zonneveld’ van dezelfde omvang in Noord Carolina, dat eind dit jaar klaar moet zijn. Dat moet een verdubbeling van de zonenergie opleveren.

Apple scoorde vorig jaar niet goed bij Greenpeace

In een vergelijking die Greenpeace een jaar geleden maakte in het rapport ‘How Clean Is Your Cloud?’ scoorde Apple niet goed in het gebruik van duurzame energie. Dat kwam de onderneming toen te staan op protesten voor het hoofdkantoor in Cupertino. Greenpeace toont zich in een reactie ingenomen met het nieuwe rapport van Apple, maar wil dat het bedrijf meer informatie geeft over de maatregelen die zijn getroffen en de investeringen die zijn gedaan. Het ontbreken daarvan maakt het lastig de claim van Apple te verifiëren.

Van Apples totale energiegebruik is 75 procent nu afkomstig uit duurzame bronnen. Dat was een jaar geleden nog 35 procent.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.