Development

Software-ontwikkeling
Kunstmatige Intelligentie

Appian combineert low code met AI-opties van Google

Low code-platform van Appian krijgt zerocode-integraties.

© Pixabay
5 december 2019

Low code-platform van Appian krijgt zerocode-integraties.

Appian heeft zijn lowcode-platform voorzien van nieuwe kunstmatige intelligentie (AI)-opties via Google. Software, gemaakt met het platform, kan nu ook gebruik maken van onder meer de vertaaldienst van Google en opties voor natural language processing. Daarnaast heeft Appian nieuwe zerocode-integraties mogelijk gemaakt.

"Kunstmatige intelligentie is voor veel bedrijven nog altijd ingewikkeld om te implementeren", vertelde CEO en medeoprichter Matt Calkins van Appian tijdens Appian Europe 2019 in Londen. Door een integratie te maken met het lowcode-platform van Appian moet het een stuk eenvoudiger worden om AI-mogelijkheden te gebruiken in applicaties en processen. 

Appian heeft daarvoor een integratie met AI with Google opgezet, die gratis te gebruiken is. Daarmee kunnen klanten van Appian drie AI-diensten van Google gebruiken in hun processen, om deze op gemakkelijke wijze verder te automatiseren. 

Automatisch vertalen en lezen

Het is bijvoorbeeld mogelijk Google Translate te gebruiken, wat handig kan zijn als een bedrijf klanten uit meerdere landen heeft. E-mails van klanten kunnen bijvoorbeeld automatisch vertaald worden en zo in de juiste taal aan een medewerker getoond worden.

Daarnaast is er een vernieuwd Google Cloud Vision Connected System, dat ook een integratie heeft met Optical Character Recognition (OCR). Met OCR kan tekst uit een afbeelding of een gescand document automatisch worden omgezet in bewerkbare tekst. Als aanvulling op dergelijke mogelijkheden is ook natural language processing als optie aanwezig.

De drie AI-mogelijkheden zijn gratis beschikbaar gemaakt in het vernieuwde Appian Platform en onderdeel van Appians Free Trials. 

Integraties zonder programmeerwerk

Appian heeft verder zijn bibliotheek van nocode-mogelijkheden uitgebreid. No code gaat nog een stap verder dan low code: waar je bij low code weinig hoeft te programmeren om een app te maken, is er bij no code helemaal geen programmeerwerk vereist. 

Deze functies zijn nu uitgebreid met zogeheten no code Connected Systems voor onder meer DocuSign, waarmee je documenten voor eSignature kunt aanmaken. Die documenten kun je vervolgens vanuit Appian-applicaties verzenden en beheren. 

Zo'n zelfde soort nocode-integratie is nu ook voor Google Drive beschikbaar, zodat je gemakkelijk bestanden en mappen vanuit Google Drive kunt overbrengen, beheren en doorzoeken. Verder is er ondersteuning toegevoegd voor AWS Signature Version 4 authenticatie met de Appian HTTP Connected Systems. Deze vorm van authenticatie kan ingezet worden voor integraties met ruim honderd diensten van AWS.

 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.