Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdams IT-wervingsinitiatief TechConnect van start

Drie grote Amsterdamse bedrijven slaan samen met de Amsterdam Economic Board en het opleidingsfonds CA-ICT de handen ineen om mensen uit ondervertegenwoordigde groepen te enthousiasmeren voor een baan in de Amsterdamse techsector. Het actieprogramma TechConnect, dat vanaf vandaag start, moet de diversiteit en kansengelijkheid op de Amsterdamse tech-arbeidsmarkt vergroten.
droombaan

In samenwerking met de bedrijven Booking.com, TomTom, Rabobank en opleidingsfonds CA-ICT heeft TechConnect een lijst van tien maatregelen en initiatieven opgesteld waarmee het vanaf vandaag aan de slag wil gaan om de Amsterdamse techsector zo divers mogelijk te maken. Met de alsmaar groeiende afhankelijkheid van IT in de samenleving en de daardoor aantrekkende IT-arbeidsmarkt, is er volgens het initiatief behoefte aan stimulering van het diversiteitsbeleid. Zo worden mensen uit deze ondervertegenwoordigde groepen tot programmeur, data-analist, growth hacker, UX ontwerper of techbeheerder opgeleid.

Diversiteit

In totaal doen tientallen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties uit de Metropoolregio Amsterdam mee aan het vergroten van deze diversiteit in de techsector en het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt van techbanen, verspreid over de gehele Amsterdamse Metropoolregio.
“De afgelopen maanden hebben we op basis van tientallen experimenten de belemmeringen en kritische factoren geïdentificeerd die kansengelijkheid, diversiteit en inclusiviteit op de tech-arbeidsmarkt in de weg staan. Op basis daarvan is het actieprogramma vormgegeven en zijn de eerste initiatieven in gang gezet. We willen van kwetsbare wijken, naar techwijken”, aldus Viktor Bos en Ruben Nieuwenhuis, die samen de programmadirectie van TechConnect vormen.

Tien initiatieven

In totaal zijn tien initiatieven vormgegeven die deze diversiteit in de Amsterdamse techsector moeten creëren en waarborgen. Een deel van de initiatieven is al in de lucht, andere maatregelen hebben een langere aanlooptijd en volgen op korte termijn. Zo start TechConnect later deze maand met de codeerschool TechGrounds, een franchise van het Belgische initiatief MolenGeek, met vestigingen in Amsterdam Nieuw-West en de Zaanse wijk Poelenburg.

Andere initiatieven en maatregelen zijn juist al van start gegaan. Zo is er sinds begin dit jaar een start gemaakt met de gids TekkieWorden.nl. Deze gids geeft voor ieder opleidingsniveau (MBO, HBO en WO) een overzicht van opleidingen en baanprofielen in tech. Ook is er sinds begin dit jaar TeachForAmsterdam geïntroduceerd als onderdeel van de initiatieven van TechConnect. Het is een samenwerking van bedrijfsleven, voortgezet onderwijs en lerarenopleiding UvA/VU, om binnen vier jaar 300 (hybride) informatica-docenten op te leiden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in