Beheer

Infrastructuur
Datacenter

Amsterdam grootste datacenter-hub van Europa

Capaciteit van de hoofdstad stijgt boven voormalig koploper Londen uit in aantal megawatt.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com,  simonesaponetto
12 juni 2019

Capaciteit van de hoofdstad stijgt boven voormalig koploper Londen uit in aantal megawatt.

De regio Amsterdam is leider van Europa als het aankomt op de datacentercapaciteit. Door een groei van twintig procent in megawatt is de capaciteit nu groter dan die van voormalig koploper Londen en concurrenten als Parijs, Frankfurt en Dublin. Dat staat in een rapport van de Dutch Datacenter Association (DDA).

Het rapport van de DDA is een jaarlijks onderzoek naar de Nederlandse datacentersector en peilt de ontwikkelingen in de sector. De brancheorganisatie verklaart de koppositie van Amsterdam door te wijzen naar de manier waarop de regio zich onderscheidt door de aanwezigheid van zowel colocaties als grote hyperscale clusters. Met de huidige groei verwacht de brancheorganisatie dat de koppositie van Amsterdam alleen nog maar versterkt wordt.

Nederlandse groei

Niet alleen de regio Amsterdam staat er goed op als het gaat om de ontwikkelingen op het gebied van datacenters, maar heel Nederland kan een groei noteren. Waar de capaciteit in Amsterdam steeg met twintig procent, daar groeide de totale Nederlandse capaciteit met achttien procent.

Ongeveer 72% van alle Nederlandse datacenters is gevestigd in de regio Amsterdam, in totaal zijn er 189 grote multi-tenant datacenterfaciliteiten in Nederland. Deze centers hebben in totaal van 369.000 m2 aan datavloerruimte, waarvan 90% vertegenwoordigd door de DDA via 32 deelnemende datacenters operators.

1
Reacties
Bop 14 juni 2019 11:24

"In megawatt".
Tja, dat staat ongeveer gelijk aan de hoeveelheid restwarmte die 'geproduceerd' wordt, niet aan nuttige kapaciteit.
Hopelijk wordt er nog wel wat nuttigs met die restwarmte gedaan. Stadsverwarming b.v.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.