Overslaan en naar de inhoud gaan

AG Connect start met podcastserie Toekomstmuziek

IT-vakplatform AG Connect komt met een podcastserie genaamd Toekomstmuziek, waarin duiding wordt gegeven aan een IT-ontwikkeling die op punt van doorbreken staat. In de serie spreken de redacteuren van AG Connect met wetenschappers, onderzoekers en professionals uit de praktijk.
© Shutterstock
Shutterstock

In de eerste drie afleveringen, nu te beluisteren op de bekende podcastkanalen, worden zowel technologische als maatschappelijke IT-ontwikkelingen besproken. De redactie van AG Connect sprak voor die eerste drie aflevering met wetenschappers als Marlies van Eck, Koen Hindriks en Ronald Cramer.

Een van de afleveringen gaat over het thema postkwantumcryptologie. In die aflevering wordt uitgelegd waarom bedrijven al rekening moeten houden met de kwantumcomputer die de encryptie van nu kan kraken. Er is een aflevering die gaat over sociale robots. Die sociale robots komen we nog niet veel tegen in het wild, wat staat nog in de weg? En ook maatschappelijke IT-uitdagingen komen aan bod, een aflevering gaat over de uitlegbaarheid van algoritmen. Waarom wordt daar nog weinig rekening mee gehouden?

AG Connect gaat elke drie weken in op een nieuwe IT-ontwikkelingen. Denk aan ethische bezwaren bij smart cities, softwareverificatie of de IT-afdeling van de toekomst. Houd onze website of de bekende podcastkanalen in de gaten voor nieuwe afleveringen van Toekomstmuziek.

Luister alle afleveringen bij Spotify
Luister alle afleveringen bij Apple
Ga naar de RSS-feed van Toekomstmuziek

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in