Innovatie & Strategie

Branche
AG Connect start met podcastserie Toekomstmuziek

AG Connect start met podcastserie Toekomstmuziek

Elke drie weken een aflevering met wetenschappers, onderzoekers en praktijk over nieuwe IT-ontwikkelingen.

25 maart 2021

Elke drie weken een aflevering met wetenschappers, onderzoekers en praktijk over nieuwe IT-ontwikkelingen.

IT-vakplatform AG Connect komt met een podcastserie genaamd Toekomstmuziek, waarin duiding wordt gegeven aan een IT-ontwikkeling die op punt van doorbreken staat. In de serie spreken de redacteuren van AG Connect met wetenschappers, onderzoekers en professionals uit de praktijk.

In de eerste drie afleveringen, nu te beluisteren op de bekende podcastkanalen, worden zowel technologische als maatschappelijke IT-ontwikkelingen besproken. De redactie van AG Connect sprak voor die eerste drie aflevering met wetenschappers als Marlies van Eck, Koen Hindriks en Ronald Cramer.

Een van de afleveringen gaat over het thema postkwantumcryptologie. In die aflevering wordt uitgelegd waarom bedrijven al rekening moeten houden met de kwantumcomputer die de encryptie van nu kan kraken. Er is een aflevering die gaat over sociale robots. Die sociale robots komen we nog niet veel tegen in het wild, wat staat nog in de weg? En ook maatschappelijke IT-uitdagingen komen aan bod, een aflevering gaat over de uitlegbaarheid van algoritmen. Waarom wordt daar nog weinig rekening mee gehouden?

AG Connect gaat elke drie weken in op een nieuwe IT-ontwikkelingen. Denk aan ethische bezwaren bij smart cities, softwareverificatie of de IT-afdeling van de toekomst. Houd onze website of de bekende podcastkanalen in de gaten voor nieuwe afleveringen van Toekomstmuziek.

Luister alle afleveringen bij Spotify
Luister alle afleveringen bij Apple
Ga naar de RSS-feed van Toekomstmuziek

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.