Overslaan en naar de inhoud gaan

Afname werkloosheid vlakt af

De werkloosheid onder IT-personeel is in augustus licht gedaald ten opzichte van de maand ervoor.
werkloos, baan, arbeidsmarkt
© Pixabay
Pixabay

Op 1 september stonden er 12.308 niet-werkende IT’ers ingeschreven als werkzoekend bij UWV WERKbedrijf. Een maand ervoor waren dat er nog 12.767. Dat komt neer op een afname van nog geen 3,6 procent, terwijl er in de maand ervoor nog sprake was van een daling van 8,7 procent. In juni ging het om een nog forsere afname van maar liefst 17,1 procent. Hiermee lijkt de afname van het aantal werkloze IT’ers in ons land na enkele maanden af te vlakken.

Forse afname in jaar tijd

Op jaarbasis was er sprake van een afname van het aantal werkloze IT-professionals van maar liefst 32,4 procent. Op 1 september vorig jaar stonden er nog bijna 6000 werkloze IT’ers meer ingeschreven als werkzoekend bij UWV.

De grootste categorie werkloze IT-professionals is ‘specialisten ICT’. Op dit moment gaat het om 6227 personen. De groep ‘vakspecialisten ICT’ telt op dit moment 3971 werklozen die op zoek zijn naar een baan en de kleinste groep IT’ers zonder baan bestaat uit ‘Managers ICT’, te weten 2110 personen. De afgelopen maand nam de werkloosheid wederom af onder alle drie de categoriën die UWV hanteert.

Daling WW-uitkeringen

Op dit moment ontvangen 7327 IT’ers een WW-uitkering, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van UWV. Dat zijn er 46 minder dan de maand ervoor. Op jaarbasis daalde het aantal IT’ers met een WW-uitkering met 3,9%.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in