Management

Juridische zaken
ACM

ACM gaat telecombedrijven opnieuw onderzoeken

'Concurrentie nu toch weer in geding'

9 juli 2021

'Concurrentie nu toch weer in geding'

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat kijken of en hoe telecombedrijven opnieuw gedwongen kunnen worden concurrenten toegang te geven tot hun vaste netwerk. Dat was eerder al zo tot een rechterlijke uitspraak. De toezichthouder meent dat recente wijzigingen van de voorwaarden door KPN voor toegang tot zijn netwerken het moeilijker kunnen maken om te concurreren.

De toegang tot het netwerk van KPN was gereguleerd en in 2018 besloot de ACM dat ook VodafoneZiggo zijn netwerk verplicht moest openstellen voor concurrenten die internet-, televisie- en vaste telefoondiensten aan willen bieden. Begin vorig jaar zette het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een streep door dat besluit. Volgens het CBb had de ACM onvoldoende bewezen dat de twee telecombedrijven te veel marktmacht hebben.

Ontwerpbesluit later dit jaar

Na die uitspraak trok VodafoneZiggo zijn aanbod om andere partijen toegang te geven in. KPN veranderde enkele voorwaarden en prijzen. Daardoor is de concurrentie nu toch weer in het geding, meent de ACM. De toezichthouder komt later dit jaar met een ontwerpbesluit. Daarna krijgen de telecomaanbieders nog kans daarop te reageren.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.