Overslaan en naar de inhoud gaan

ACM onderzoekt marktgedrag ICT-leveranciers ziekenhuizen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) doet onderzoek naar de markt van informatiesystemen voor ziekenhuizen en digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Adviesbureau KPMG is gevraagd om een marktverkenning uit te voeren.
© CCO/Pixabay
CCO/Pixabay

ACM meldt in een persbericht dat digitalisering kansen biedt voor de zorg om de kwaliteit, toegang en betaalbaarheid te verbeteren, maar daarvoor is wel goede informatie nodig. “Goed functionerende digitale gegevensuitwisseling tussen verschillende systemen is hiervoor essentieel.”

ACM voert een sectoronderzoek uit om zo de mogelijke problemen op de markt voor gegevensuitwisseling in ziekenhuizen in kaart te brengen. Met het in beeld hebben van de belemmeringen voor goede informatie in de ziekenhuiswereld en de zorg, hoopt de organisatie uiteindelijk sneller te kunnen innoveren in de digitale zorgsector.

Belemmeringen voor innovatie

De marktverkenning beschrijft hoe de markten in elkaar zitten. Daarbij wordt het ‘marktgedrag’ van ICT-leveranciers, ziekenhuizen en andere betrokkenen in kaart gebracht. Er komt ook een inventarisatie van de belemmeringen die partijen ervaren van deze gedragingen, inclusief de reden van het gedrag.

Het onderzoek wordt met behulp van deskresearch, vragenlijsten en interviews gehouden. Daarbij wordt gesproken met leveranciers, ziekenhuizen en andere partijen eromheen. De marktverkenning wordt vermoedelijk aan het einde van 2020 gepubliceerd 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in