Overslaan en naar de inhoud gaan

ACM gaat marktwerking clouddiensten onderzoeken

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat onderzoeken hoe de markt voor clouddiensten functioneert in Nederland. In de eerste fase is het onderzoek gericht op kennis vergaren. Dit wordt naar verwachting in september afgerond.
acm logo

De ACM onderzoekt onder meer hoe clouddiensten technisch zijn gebouwd en wat de gevolgen hiervan zijn voor diensten die op basis van clouddiensten werken. Daarnaast wordt er gekeken naar zogeheten ‘marktimperfecties’ zoals marktmacht, lock-in-effecten en informatie-asymmetrie. Op basis van de uitkomsten wordt besloten of verdiepend onderzoek nodig is.

De autoriteit laat verder weten dat ‘digitale economie’ één van de speerpunten is van de ACM. “Cloudservices maken hier deel van uit. Deze marktstudie heeft als doel om onze kennis over Cloudservices te vergroten. Cloudservices staan op de lijst van core platform services in de concept Digital Markets Act (DMA) van de Europese Commissie (EC). Daarmee is het mogelijk dat Cloudservices van bedrijven die als poortwachter zijn aangewezen op termijn onder de werking van deze wet vallen.”

Gesprekken met experts

Om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van clouddiensten gaat de ACM de komende tijd in gesprek met aanbieders en gebruikers, Nederlandse en Europese experts, wetenschappers, en met andere toezichthouders. Wie informatie heeft en wil helpen wordt opgeroepen om contact op te nemen met ACM.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in