Overslaan en naar de inhoud gaan

1 op 4 huishoudens heeft geen internet thuis in de VS

Amerika wordt toch over het algemeen gezien als de bakermat van de huidige digitale economie. Nieuw onderzoek wijst uit dat daar de kloof tussen digitale haves and have-nots enorm groot is en toeneemt.
Rural home
© Shutterstock
Shutterstock

Bijna één op de vier huishoudens - ofwel 27,6 miljoen - in de Verenigde Staten heeft thuis geen toegang tot internet, blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Reviews.org. Een situatie die in veel West-Europese landen onvoorstelbaar is. Van de huishoudens die wel thuis een verbinding kunnen maken, maken er 265.000 nog gebruik van een inbelverbinding.

In de coronatijd waarin de mogelijkheid om thuis te werken en thuis te blijven tijdens een lockdown, belangrijk is geworden, is zo'n internetverbinding volstrekt onvoldoende om contact te houden met collega's of artikelen online te bestellen.

Het betekent onder meer dat het banenpotentieel voor deze mensen sterk afneemt, maar dat zij ook veel minder mogelijkheden hebben om een opleiding te volgen.

Scheve verdelingen

De goede internetverbindingen zijn heel onevenredig verdeeld over de verschillende staten. Internetverbindingen zijn het best in Californië, Colorado en Utah, met respectievelijk 84,8%, 84,7 en 83,7% van alle huishoudens die een internetverbinding hebben. Ter vergelijking: Volgens de laatste cijfers van het CBS uit 2019 heeft 97% van de huishoudens toegang tot internet.

Maar ook in deze Amerikaanse staten met relatief goede dekking hebben armere gemeenschappen in het buitengebied, waar de dekking niet verder komt dan 11% tot 15%.

Opmerkelijk is dat in de drie staten met de slechtste dekking Mississippi (60,1%), Alabama (64,5%) en Arkansas (68,1%) de gemiddelde dekking in de buitengebieden juist beter is, namlijk tussen de 18,5% en 22,5%.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in