Management

Netwerken
Rural home

1 op 4 huishoudens heeft geen internet thuis in de VS

Verdeling is heel scheef.

Huis in Navajo-woestijn in Arizona © Shutterstock TLF Images
11 oktober 2021

Verdeling is heel scheef.

Amerika wordt toch over het algemeen gezien als de bakermat van de huidige digitale economie. Nieuw onderzoek wijst uit dat daar de kloof tussen digitale haves and have-nots enorm groot is en toeneemt.

Bijna één op de vier huishoudens - ofwel 27,6 miljoen - in de Verenigde Staten heeft thuis geen toegang tot internet, blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Reviews.org. Een situatie die in veel West-Europese landen onvoorstelbaar is.  Van de huishoudens die wel thuis een verbinding kunnen maken, maken er 265.000 nog gebruik van een inbelverbinding.

In de coronatijd waarin de mogelijkheid om thuis te werken en thuis te blijven tijdens een lockdown, belangrijk is geworden, is zo'n internetverbinding volstrekt onvoldoende om contact te houden met collega's of artikelen online te bestellen.

Het betekent onder meer dat het banenpotentieel voor deze mensen sterk afneemt, maar dat zij ook veel minder mogelijkheden hebben om een opleiding te volgen.

Scheve verdelingen

De goede internetverbindingen zijn heel onevenredig verdeeld over de verschillende staten. Internetverbindingen zijn het best in Californië, Colorado en Utah, met respectievelijk 84,8%, 84,7 en 83,7% van alle huishoudens die een internetverbinding hebben. Ter vergelijking: Volgens de laatste cijfers van het CBS uit 2019 heeft 97% van de huishoudens toegang tot internet.

Maar ook in deze Amerikaanse staten met relatief goede dekking hebben armere gemeenschappen in het buitengebied, waar de dekking niet verder komt dan 11% tot 15%.

Opmerkelijk is dat in de drie staten met de slechtste dekking Mississippi (60,1%), Alabama (64,5%) en Arkansas (68,1%) de gemiddelde dekking in de buitengebieden juist beter is, namlijk tussen de 18,5% en 22,5%.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
M. Commandeur 13 oktober 2021 13:01

En dit is het land van ultra-liberalisme, neoliberalisme, dat garant zou staan voor innovatie en welvaart!
Die innovatie wordt dus uitsluitend bepaald door de markt, niet door behoeften van miljoenen (mensen) maar door de begeerte naar miljarden.
Ook in Nederland viert het neoliberalisme hoogtij maar gelukkig worden er steeds meer vragen gesteld bij die concentratie van geld en (markt-)macht van grote bedrijven. Door inpikken en uitsluiten hebben die hun monopolies verkregen. Inpikken: oplossingen uit de bv. de open source wereld gebruiken zonder verbeteringen bij te dragen (Apple); uitsluiten: standaarden en interoperabiliteit tegengaan. Van dat laatste zijn bekende voorbeelden: Whatsapp die het onmogelijk maakt om te met niet abonnees te communiceren (via chat), Microsoft vs. Netscape in de vroege webbrowser ontwikkeling maar meer recent: Microsoft Office die formules wist uit ODF rekenblad-bestanden (LibreOffice, Open Office e.a.).
Ietsje meer communisme graag!
En ja, daar hebben we een sterkere overheid voor nodig maar niet die van Rutte c.s.
Ik kan iedereen de interessante podcast 'Future Shock - De slag om het internet' aanraden over het internet: het is stuk maar kan gerepareerd:
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/podcast.html
(zoek op: afleveringen 'De slag om het internet')

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.