404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Transformatie

’IT is the only way out’

" IT moet weer gewoon een vak worden, in plaats van wat het nu vaak is: het moeizaam aan de praat houden van een wankel geheel."

Nieuwe standaard zorggegevens

De voordelen van gestandaardiseerde zorggegevens zijn groot. Vrijwel alle ziekenhuizen in Nederland gebruiken de standaard HL7 versie 2. Maar die is verouderd. De aanpak voor de nieuwe standaard, FHIR, past bij deze tijd, zegt Ewout Kramer, de open-sourcegedachte staat centraal. De tweede versie komt uit in het najaar, de eerste definitieve versie in 2016.

'Organisatie IBM gaat op de schop'

IBM gaat zijn interne organisatie volledig veranderen, De indeling hardware-software-services past niet meer bij het cloudtijdperk, vindt ceo Ginny Rometty.
Boeing 777 (right)

Veiliger met intelligente data-analyse

Een Boeing 777 heeft 'slechts' 15.000 sensoren en geeft per vlucht 'maar' 30 TB. Een goed begin van data-analyse, niet alleen voor luchtvaart.

Watson verhuist naar de cloud

IBM gaat de cloud in met Watson, de hoogbegaafde computer die twee jaar geleden in de quiz Jeopardy beter presteerde dan zijn menselijke tegenspelers. En passant wordt meteen ook het redeneervermogen verdubbeld.

Onveilige website doelwit toezichthouder

Elke websitebeheerder is verplicht passende maatregelen te treffen voor de bescherming van gegevens die bezoekers achterlaten. Toch ontbreekt bijvoorbeeld bij contactformulieren doorgaans de meest basale beveiliging: een SSL-verbinding. Wat zijn eigenlijk passende maatregelen?

Retinascherm vreet opslag en bandbreedte

Het haarscherpe beeldscherm is het pronkstuk van de nieuwe iPad. Met 3,1 miljoen pixels toont het vier keer zoveel details als zijn voorgangers. Het zogeheten Retina-display stelt programmeurs van apps en websites echter ook voor problemen. Tegelijkertijd maken telecombedrijven zich zorgen over de gevolgen van foto's in HDkwaliteit voor de belasting van hun netwerken. En gebruikers van de nieuwe iPad merken dat ze sneller door hun datalimiet heen raken.

Zorgen om verdwijnen mainframe-expertise

Het mainframe verdwijnt, zo wordt al ruim twintig jaar voorspeld, maar onderwijl wordt nog steeds 75 procent van alle businesstransacties in COBOL verwerkt en staat 60 procent van alle ‘webacces’-data op mainframes.

Tussen SOA en cloud gaapt nog een kloof

Een SOA-getrouwe bedrijfsomgeving is geen garantie voor een naadloze uitbreiding daarvan in de wolk. ‘Latency’ en andere oude problemen steken de kop weer op.