404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Firefox kiest zoekmachine dynamisch

Bij Mozilla is de beslissing genomen om FireFox te voorzien van een dynamische zoekmachine-architectuur. In de praktijk betekent dat, dat een zoekmachine wordt gekozen die het beste past bij de zoekvraag die de gebruiker stelt.

Anonieme bezoeker is bekend

Veel bedrijven behandelen hun websitebezoekers te algemeen en missen daardoor kansen. Ook anonieme bezoekers maken zich, of zij dat nu willen of niet, op verschillende manieren bekend: browsertype, IP-adres. Bedrijven kunnen veel meer doen met de gegevens die automatisch worden meegestuurd, zegt Walter van der Heiden.

Laadtijd van webpagina’s fors versneld

Internetters vormen een ongedurig volkje. Een website die traag laadt, verliest al gauw bezoek, en dus inkomsten. Betrokkenen als Yahoo!, Google en Amazon waarschuwen al geruime tijd voor de negatieve gevolgen van langzame websites.

Van dotcom crisis naar kredietcrisis

Het eerste decennium van de 21e eeuw begon en eindigde met een crisis. Maar vanaf dag 1 bleef IT zich onverminderd snel ontwikkelen. Een overzicht.
Chrome

Web is spil van Chrome OS

Google wil medio 2010 een eigen besturingssysteem onder de naam Chrome OS op de markt brengen. Velen zien hierin een frontale aanval op Windows van Microsoft. Op dit moment valt moeilijk vast te stellen of dat echt de bedoeling is van Google, laat staan dat Chrome OS een volwaardig alternatief kan bieden.

Microsoft moderniseert Internet Explorer

Microsoft introduceerde afgelopen week de definitieve versie van Internet Explorer 8. De nu vrijgegeven versie is bedoeld voor Windows XP en Windows Vista. Een variant voor de bètaversie van Windows 7 komt pas beschikbaar bij de volgende pre-releaseversie van dat besturingssysteem. Er komt geen versie voor het Mac OS van Apple.

Microsoft zet de lijnen u it naar de toekomst

Microsoft weet nog niet wanneer Windows 7, afgelopen dinsdag aangekondigd op PDC 2008, precies gaat verschijnen. De prebèta werd dinsdag aan ontwikkelaars uitgereikt, de officiële bèta verschijnt begin 2009. “We gaan van bèta tot bèta om te kijken hoe het gaat, maar we houden er rekening mee dat Windows 7 drie jaar na Vista verschijnt”, zo vertelde Steven Sinofsky, de senior vicepresident van Windows, op PDC.

Software is voor Sun altíjd open source

Als er één bedrijf is dat zijn commer­ciële activiteiten in snel tempo en in hoge mate heeft gebaseerd op open-sourcesoftware, dan is het wel Sun Microsystems.

‘Suggestiebalk’ wijst surfers voortdurend op zijwegen

Afgelopen jaar kwam Edwin Kuipers met het idee een browser-plugin te ontwikkelen die tijdens het internetgebruik steeds andere relevante sites aanbeveelt. Inmiddels is een bètaversie van het product beschikbaar.