404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

blockchain

6 Blockchain-lessen

Erich Schnoeckel trekt lessen uit de Groningse blockchain-hackathon: we ain't seen nothing yet!

Ex-werknemers vaak nog erg waardevol

Werkgevers kunnen proberen talent lang aan zich te binden. Maar iedereen gaat weg, en steeds sneller dan voorheen. Dat komt vaak niet goed uit, maar het biedt op termijn ook kansen. Oud-medewerkers die bij andere werkgevers ervaring en kennis opdoen, zijn over een paar jaar interessant om terug te vragen. Hoe houdt u het contact?
Panic coronavirus

Case: RIVM buigt zich over pandemie-IT

… en SNPG om diverse redenen niet wenselijk geacht. Zo stelde men weinig vertrouwen in de mogelijkheden om deze zo gebruiksvriendelijk te maken dat de … dat het het één op één kan worden overgenomen door bijvoorbeeld een van onze buurlanden, maar je weet nooit.” De realisatie van de webapplicatie is … Java gevallen? Schapendonk: “Dat is een wat academische vraag. Eest gaan we gewoon deze Java-applicatie implementeren. Over die aanpasbaarheid aan het …

Atos Origin verder met COR; vakbonden niet meer nodig

De centrale ondernemingsraad (COR) van IT-dienstverlener Atos Origin gaat de rol van de vakbonden in het collectieve arbeidsvoorwaardenoverleg overnemen. Dat heeft de elfkoppige medezeggenschapsraad dinsdagmiddag besloten.

Van het kleinste tot het grootste

In een bij vlagen meeslepend en zeer toegankelijk geschreven betoog geeft Gerard ’t Hooft, laureaat van de Nobelprijs, zijn visie op de atomaire revolutie die ons te wachten staat. Vooralsnog maken we nog maar het aller prilste begin mee van onze informatierevolutie. ‘Er staat ons nog heel wat te wachten.’

Boekenrubriek: Van het kleinste tot het grootste

In een bij vlagen meeslepend en zeer toegankelijk geschreven betoog geeft Gerard ’t Hooft, laureaat van de Nobelprijs, zijn visie op de atomaire revolutie die ons te wachten staat. Vooralsnog maken we nog maar het aller prilste begin mee van onze informatierevolutie. ‘Er staat ons nog heel wat te wachten.’

Wie bewaakt het imago van de ICT-sector?

De Universiteit van Groningen organiseert post doctorale cursussen waar je kunt leren hoe IT succesvol kan worden ingezet bij de bedrijfsvoering. De advertentie waarin die cursussen worden aangeboden probeert de noodzaak van die scholing onder de aandacht te brengen met de tekst: ‘van elke euro voor informatietechnologie wordt 40 cent verspild!’.

Microsoft: ‘doorbraak 64-bit’

Binnen twee jaar wordt de 64-bit technologie breed toegepast in automatiseringsland, voorspelde Bill Gates tijdens WinHEC 2004, de jaarlijkse conferentie van Microsoft voor hardwareontwikkelaars.

"Ellison is tenminste eerlijk"

De leveranciers van bedrijfsapplicaties zitten volop in het consolidatiecircus. Björn Algkvist, CEO van Intentia, ziet geen brood in het samenvoegen van twee partijen als die beide een goedlopend product verkopen. Een onderneming als SSA - die overigens Intentia ook als overnameprooi ziet - stelt alleen de lastige vragen een paar jaar uit, maar moet dan alsnog keuzes maken die voor zijn klanten pijnlijk zijn, meent Algkvist. "Larry Ellison was misschien ietwat te provocatief toen hij aankondigde de Peoplesoft-gebruikers naar de Oracle-software te willen migreren, maar hij was in ieder geval eerlijk."

Gates weerspreekt kritiek op veiligheid Microsoft-software

‘Met firewalls en het up-to-date houden van de software zijn de beveiligingsproblemen op internet afdoende te bezweren.’ Met die boodschap pareert Bill Gates, voorzitter en hoofd softwarearchitect van Microsoft, de aanzwellende kritiek op de veiligheid van Microsofts software.

Getronics wil groeien door ‘partnering’

Met de verkoop van het winstgevende HR Solutions heeft transitiemanager Axel Rückert Getronics’ kortetermijnprobleem doeltreffend opgelost. Geld om voor de langere termijn een strategisch beleid door te voeren is er niet. Maar dat heeft Rückert ook niet nodig, zegt hij.

Beveiligingsbranche dient zichzelf dosis realisme toe

Een groeiende vraag naar beveiligingsproducten is niet voldoende om de honger van de branche te stillen, bleek recent op de RSA Conference. Nieuwe productcategorieën en een nieuwe benadering van de markt moeten voor extra omzet zorgen.

Cyberspace koloniseert het alledaagse leven

Met de ontdekking van cyberspace is volgens Jos de Mul de reis van de mens door ruimte en tijd in een voorlopig laatste fase gekomen. Door de ontwikkeling van wereldwijde computernetwerken als internet is een nieuwe ervaringsruimte ontstaan. De Mul laat in zijn, begin oktober te verschijnen, boek zien hoe onze wereld door de ontdekking van cyberspace verandert en wat de gevolgen zijn voor onze biologische en culturele identiteit. Een voorpublicatie.

Nieuw KLM-systeem jongleert slimmer met ticketprijzen

Een luchtvaartmaatschappij neemt voortdurend risico’s met de voorwaarden waaronder zij haar tickets aanbiedt. Vliegtuigen moeten een beetje vol, maar niet tegen afbraakprijzen. Een vernieuwd systeem voor ’revenue management’ helpt KLM nu op het juiste moment de stoelen onder nieuwe voorwaarden aan te bieden. Voor het eerst kijkt het bedrijf daarbij naar de hele reis van zijn vele transitreizigers, niet naar de losse vluchten.

Bang voor een baan?

De arbeidsmarkt is op dit moment zo krap dat werkgevers eerder solliciteren bij hun toekomstige werknemers dan andersom het geval is. Pas afgestudeerde ICT’ers hebben het doorgaans voor het kiezen. Dit klinkt gemakkelijker dan het is. Om een keuze te kunnen maken tussen al die smekende werkgevers is het van belang te weten wát er te kiezen valt. En dat valt lang niet altijd mee. Bijkomend probleem is dat alle pogingen die bedrijven ondernemen om met schoolverlaters in contact te komen de koudwatervrees bij het betreden van de arbeidsmarkt alleen maar verergert.

Gemeente Den Haag is niet bang voor Microsoft Sceptici vrezen dat residentie zich klakkeloos uitlevert aan softwaregigant

Niemand minder dan Microsoft-topman Steve Ballmer maakte in juni tijdens een bliksembezoek aan Nederland een opzienbarend samenwerkingsplan met Den Haag bekend. De softwaregigant wil de gemeente helpen bij het realiseren van de plannen voor het zogenaamde Glazen Stadhuis. Critici vrezen dat Den Haag zich met huid en haar uitlevert aan Microsoft, maar de gemeente is daar helemaal niet bang voor.

Bij CGEY werken geen ’resources’

Met de fusie tussen Cap Gemini, Gemini Consulting en Ernst & Young Consulting is een organisatie ontstaan van bijna zestigduizend mensen wereldwijd, waarvan 5600 in Nederland. Om te voorkomen dat medewerkers zich een nummer gaan voelen, heeft het nieuwe bedrijf het personeelsbeleid over een andere boeg gegooid: PRM heeft de HRM verdrongen.

’Ook de tulpenhandel is een normale bedrijfstak geworden’

Wat is er misgegaan met de beursgenoteerde Internet-bedrijven? Voor een antwoord is geen nieuwe theorie nodig, zeggen Theo en Hans Mulder. Het heeft alles te maken met de onwetendheid, goklust en hebzucht van beleggers en hun adviseurs, en met het instorten van het luchtkasteel van de onbeperkte groei.

Liever analfabeet dan digibeet

Netwerkvaardigheid is dé sociaal-maatschappelijke uitdaging van de 21e eeuw, zo zou men de inaugurele rede van Nederlandse eerste hoogleraar E-commerce kunnen samenvatten. Hij pleit voor fundamenteel onderzoek naar gedragscodes die nodig zijn voor succes in de nieuwe netwerkmaatschappij.

ERP is geen project meer

… zo weinig handen? Omdat je bedrijf niet rond processen is georganiseerd. We praten nog steeds in termen van functionele bedrijfsbastions!” Hammer … van het bedrijf. Huynen: „Het helpt ook als de ’key users’ het volle vertrouwen genieten van de eindgebruikers.” De technische implementatie van … Met c-commerce (collaborative commerce) bedoelt Gartner de toekomstige vorm van zakendoen tussen bedrijven. Het statische model van de …

Van Leenen wil voorzichtig manoeuvreren

… uit, waarvan overigens het merendeel in handen is van Van Leenen zelf. „We gaan de lege NV Infotheek Groep nieuw leven inblazen. Een puur zakelijke … en opereer op de achtergrond. De partners hebben de operationele leiding.” Vertrouwen Van Leenen kijkt liever naar de toekomst dan naar het verleden, … kwam met een verlies van 10 miljoen in plaats van de 10 miljoen winst die onze eigen register accountant berekende. Een verschillende interpretatie van …

Europese telecomfusie dwingt tot nationale initiatieven

… de komende tien jaar wel zelfstandig zou kunnen overleven. Beschouwen we, als bijvoorbeeld een Duitse, Arabische of Amerikaanse raider een bod op … moeten behoorlijk zijn geregeld. Is dat wel zo, als het beheer van onze infrastructuur dankzij het ’vrije spel van internationale krachten’ … leven bepaalt, vraagt van het bedrijfsleven en de overheid wederzijds vertrouwen in een verantwoorde invulling van ieders rol. Met een terugtreden …

Hoe virtueel is de toekomst?

… moet nog verder omlaag, want in vergelijking met de Verenigde Staten zijn we in Europa nog steeds te duur.” De liberalisering van de telecomindustrie … niet durft te dromen. Desondanks lijkt Van Putten de toekomst met meer vertrouwen tegemoet te zien dan Weissmann. Laatstgenoemde is zich er terdege … ’kunstje’ kan afkijken. „Als een grote organisatie zich sterk maakt voor onze werkwijze, dan kunnen ze ons zo van de markt drukken”, zegt Weissmann. …

Unisys heeft na jaren kwakkelen de smaak weer te pakken

… dan wel overname? De Unisys-medewerkers noemen hun baas Larry Weinbach „onze cheerleader”. Hij heeft binnen een jaar een groot aantal zaken op orde … miljoen dollar voor heeft uitgetrokken, moet hierbij hulp bieden. ,,We kijken het drie maanden aan. Dan bepalen we wat er met het budget moet … besturingssysteem waar grote gebruikers hun systemen aan durven toe te vertrouwen. Unisys wil met zijn mainframe-expertise technologieën ontwikkelen …